Kaat wordt getoond door het grote raam in de woonkamer.
Kaat wordt getoond door het grote raam in de woonkamer.

Hoe een kraamvisite een raamvisite werd

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode – Er is eigenlijk geen ‘gewoon’ leven meer op dit moment, maar toch draait de wereld door. Er overlijden mensen en er worden baby’s geboren. Dat eerste is een treurige realiteit en dat laatste een mooie. Zo zag Kaat van Boerdonk het levenslicht. Natuurlijk willen vrienden en familie dan langskomen. Hoe een kraamvisite een raamvisite werd…

Het weer speelde dit weekend mee. Via de telefoon werd afgesproken dat vrienden best even langs konden komen. Graag zelfs, maar dan wel van achter het glas om de kraamvisite verantwoord te maken. Zo ontspon zich een ludiek tafereel in de Streepenstraat. Familie van Boerdonk toonde met trots de kleine Kaat aan de vrienden die om en om voor het raam verschenen. Niet alleen voor de kinderen was het vreemd en moeilijk uit te leggen. Ook de ouders moesten er aan wennen, maar ze zagen er de lol – en vooral de noodzaak – van in.
De gastvrijheid bleef niet achter in dit geheel, want de beschuit met muisjes stonden netjes aan de voordeur. Zo werd er geproost op het nieuwe leven en werd er wat harder gepraat dan normaal, al zei de non-verbale communicatie vaak ook genoeg.

Afbeelding
Afbeelding