Afbeelding

SKOSO bekijkt situatie van dag tot dag

Onderwijs Coronavirus

Sint-Oedenrode – Het coronavirus zorgt ervoor dat scholen op de proef worden gesteld. Hoe te handelen? Hoe om te gaan met minder personeel? Wat de ouders en kinderen te adviseren? Volgens SKOSO-directeur Paul Meessen bekijkt de overkoepelende scholenorganisatie de situatie van dag tot dag.

“In totaal voor de zeven scholen en het bestuurskantoor van SKOSO zijn op dit moment 125 leerlingen (een kleine 10%) en 11 personeelsleden (8%) 'preventief thuis' i.v.m. milde gezondheidsklachten. We hebben slechts twee groepen naar huis hoeven sturen vandaag (woensdag, red.), gisteren 1 groep, maandag 0. We volgen dit dagelijks en ik waag me niet aan voorspellingen hoe de situatie zich ontwikkelt”, laat Meessen aan MooiRooi.nl weten.

Skoso heeft ouders gevraagd om zieke kinderen en kinderen met milde gezondheidsklachten (verkoudheid, koorts) thuis te houden. Het personeel is opgeroepen om: - thuis te blijven in geval van ziekte of van de genoemde milde gezondheidsklachten. - thuis te werken waar dit kan (geldt bv. voor adm. en ondersteunend personeel). - Bijeenkomsten af te zeggen die niet strikt noodzakelijk zijn voor de continuïteit van het onderwijs. Meessen: “De situatie doet een zwaar beroep op het organisatievermogen van de scholen. Ik neem mijn petje af voor de wijze waarop de scholen in het belang van de kinderen, het personeel en het onderwijs handelen.”