Patrick laat zijn producten zien.
Patrick laat zijn producten zien. Foto: Jeroen van de Sande

Service en kwaliteit als prioriteit

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - In DeMooiRooiKrant van enkele weken geleden lazen we dat het voor Rooise ondernemers lastig is om een plek te vinden op één van de eigen bedrijventerreinen. Zo keek ook Patrick van Erp noodgedwongen ‘over de grenzen’, maar gelukkig vond hij zijn droomplek op bedrijventerrein de Kampen. En een droomplek dat is het, want het pand past als het perfecte puzzelstukje in het businessmodel van Snelzink. De naam van de nieuwste speler op de markt van dakmaterialen.

Door: Jeroen van de Sande

Het ruikt nog als nieuw merk ik, zodra ik de loods aan de Pearl S. Buckstraat binnen kom lopen. Pallets vol dakmaterialen staan netjes op een rij, rollen lood idem dito en in mijn ooghoeken glinsteren de rekken met zinkproducten, klaar voor de start. Ik ga op het geluid af in de hoop daar Patrick te treffen. Met een brede glimlach komt hij op me af en binnen enkele seconden leidt hij me vol enthousiasme rond. In zijn ogen zie ik de gretigheid van een startende ondernemer die klaar is om de markt te veroveren. “Ik heb dertien jaar bij de marktleider gewerkt, maar uiteindelijk besloten om zelf iets op te zetten. Op mijn eigen manier. Ik heb goed nagedacht over dit concept. Ruim een jaar heb ik gewerkt aan mijn businessplan en nu moet het gaan gebeuren.”

Snelzink is een groothandel in dakmaterialen. Het bedrijf is volgens de eigenaar ontstaan vanuit de drang om te onderscheiden door een enorme hoge servicegraad én daarbij uitsluitend kwaliteitsproducten te leveren. Patrick: “Het DNA van Snelzink bestaat uit de behoefte om eenieder zo snel mogelijk van dienst te zijn. Samen met onze leveranciers kunnen wij elk project van A tot Z aan. Of het nu gaat om een snelle levering (evt. op locatie), het op weg helpen of ondersteunen bij een ingewikkeld project en/of het verzorgen van vakgerichte cursussen, alles is mogelijk. Wij halen onze energie uit tevreden klanten! Service en kwaliteit zijn onze prioriteit.”
Voor een leek is het misschien moeilijk om onderscheid te maken. Wat is uniek aan Snelzink? Is het echt zo anders dan bij andere concepten? Na uitleg van Patrick valt bij mij het kwartje. “We zijn er voor installateurs, dakdekkers, aannemers, zzp’ers maar ook voor hoveniers en particulieren. Als ze vandaag iets bestellen, dan heb ik het morgenvroeg om 6.00 uur binnen. Als ze mij ’s avonds mailen, dan zorg ik dat het de volgende dag klaar staat. Het voordeel is dat we het op locatie kunnen brengen. De beste producten en ook nog eens snel. We merken dat onze klanten dat heel prettig vinden.” Ik schrik even van de 6.00 uur. Dat is wel heel vroeg! Maar wel logisch vroeg. De bouwwereld zit al in de busjes wanneer driekwart Nederland nog op een oor ligt. We komen hierdoor op het ‘pronkstuk’ van het nieuwe pand. De vier(!) roldeuren. “Dat is puur toeval, maar het kwam perfect uit”, lacht de zinkspecialist. “Toen ik zag dat het pand aan beide zijden twee roldeuren had, besloot ik meteen om er een drive-through van te maken. Dat heeft als voordeel dat alle zinkproducten droog staan (wat noodzakelijk is), dat de klanten overdekt kunnen laden en dat ze recht voor het koffieapparaat stoppen.” Een knipoog van Patrick bij die laatste opmerking. Hij weet wel wat klantenbinding is.

Snelzink draait inmiddels. Al een tijd lang heeft Patrick zijn netwerk aangeboord. Met succes, want steeds meer bedrijven en particulieren weten zijn zaak te vinden. Op de website www.snelzink.nl staan de producten uitgestald. De beste producten tegen goede prijzen. “En we denken mee met onze klanten. Daar zijn we op gefocust.” Op alle mogelijke wijzen staat Snelzink klaar voor de afnemers. Patrick geeft aan 24 uur per dag voor hen klaar te staan. “De korte lijntjes is één van de grootste voordelen. Als ze bellen, zorg ik dat het geregeld wordt.” Wederom die gretigheid in zijn ogen. Plus de gedrevenheid om écht alles voor zijn klanten te doen. Snelzink gaat het ver schoppen. Let op mijn woorden! www.snelzink.nl