Afbeelding

Unicum voor het Rooise zaalhockey

Roois nieuws Sport

Sint-Oedenrode - Dames 1 en Heren 1 van MHC Sint-Oedenrode zijn kampioen zaalhockey 2019-2020 geworden. Voor het eerst in jaren zijn de Rooise dames en heren tegelijkertijd kampioen geworden in de zaalcompetitie. En daar zijn beide teams natuurlijk erg trots op. Heren 1 kwam dit jaar uit in de subtopklasse van het zaalhockey en Dames 1 speelde dit jaar in de 1e klasse. Stevige concurrentie weerhield beide teams niet om het kampioenschap ruimschoots binnen te halen.

Zaaltraditie bij MHC Sint-Oedenrode
Binnen MHC Sint-Oedenrode bestaat een lange traditie om zaalhockey te spelen. Sinds jaar en dag worden jeugdspelers tijdens de winterstop getraind in de zaal en in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan de zaalcompetitie. Vanwege de beperkte zaalcapaciteit is het niet eenvoudig om iedereen te laten hockeyen. Dankzij de inzet van een aantal vrijwilligers lukt dat gelukkig ieder jaar weer.  Doordat de Rooise hockeyers al van jongs af aan zaalhockey gespeeld hebben, kunnen zowel Dames 1 als Heren 1 beschikken over spelers met veel ervaring.

Lange winterstop
Bij het hockey duurt de winterstop van begin december tot begin maart. Voor Dames 1 en Heren 1 is het belangrijk om deze drie maanden in topvorm te blijven. Hoewel het zaalhockey een andere techniek en tactiek vereist draagt het zeker bij om in het voorjaar weer goed aan de tweede seizoenshelft te kunnen starten. Voor beide teams is het zaalhockey daarom een prima manier om hun ambities waar te kunnen maken.

Terug naar de top van het zaalhockey in Zuid Nederland
Met het behalen van het kampioenschap keren Dames 1 en Heren 1 weer terug naar de top van het zaalhockey in Zuid Nederland. De heren promoveren naar de topklasse, ofwel het hoogste niveau in Zuid Nederland. De dames gaan volgend jaar spelen in de subtopklasse. Voor een kleine vereniging als MHC Sint-Oedenrode is het een unicum dat beide teams tegelijkertijd kampioen zijn geworden maar ook dat ze volgend jaar gaan spelen in de topklasses van het zaalhockey. En daar zijn ze bij MHC erg trots op.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding