Geflatteerde 4-1 nederlaag

Sint-Oedenrode - In een matige wedstrijd op een matig veld verloor Rhode | Van Stiphout Bouw uiteindelijk met 4 – 1, een uitslag die zeker niet de verhoudingen in het veld weerspiegelde.

De eerste helft was het spel van beide kanten pover en werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Ook de voorsprong van Leones in de drieëntwintigste minuut was geen scoringkans. Uit het niets viel de 1 – 0 door een dropshot van Luke van de Ven. In  de gehele eerste helft wist noch Leones noch Rhode een reële scoringskans te creëren.
In de tweede helft was het voetbal wel iets beter en kwam Rhode in tweeënzestigste minuut op gelijke hoogte. Uit een corner wist Serge Voss de bal uiteindelijk in het doel te werken. In de fase hierna had Rhode het beste van het spel en had ook een licht overwicht in het veld. Uit een knappe actie van Geert Oerlemans ging de bal  net over het doel en Serge Voss krulde de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Opnieuw wist Leones uit het niets te scoren. Uit een lange voorzet wist invaller Joshua Lopez Cuijten, bij zijn eerste balcontact, in de zevenenzeventigste minuut de bal in het doel te werken, 2-1. Rhode ging hierna uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar toen Leones vijf minuten voor tijd op een discutabele manier, randje buitenspel, door Bram Kooijmans op 3 – 1 kwam, was de hoop op een goed resultaat vervlogen. Twee minuten voor tijd werd door Stefan de Jong uit een lange rush nog de 4 – 1 gescoord.
Rhode zit in een fase waarin het even niet meezit en zal de komende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen wil het nu al niet in degradatiegevaar blijven verkeren. Zondag is de thuiswedstrijd tegen Nemelaer. Uit werd ongelukkig, ook al in de slotminuten, met 2-1 verloren. Nemelaer draaide vorig jaar goed mee, had dat vooral te danken aan de veel scorende spits, die voor de winterstop geblesseerd was, maar nu weer fit schijnt te zijn.