Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 487dcb
Foto: Henri van Hoorn
Roois nieuwsbericht

Helden van Kien op 1 na mooiste plek van Meierijstad

Meierijstad - De Schaapskooi in Schijndel is uitgeroepen tot het mooiste plekje van Meierijstad. Inwoners van Meierijstad hadden tweehonderd plekken voorgedragen. Daarvan werden er vijf genomineerd. Wethouder Coby van der Pas maakte de winnaars bekend tijdens een ontbijt in diezelfde Schaapkooi. Op de tweede plaats is De Helden van Kien geëindigd.

De Schaapskooi werd aangedragen door Trudy Koop. Zij kreeg als prijs een geheel verzorgd weekend in de eigen gemeente Meierijstad. De jury heeft niet in de eerste plaats gelet op het fysieke aspect van de plaatsen, maar vooral ook op de verhalen die mensen erbij vertelden. Opvallend was dat de jury in de beoordelingen vooral die plekken hoog had gezet waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Wethouder Coby van der Pas: "Er is gelet op de waarde die mensen aan de plek gaven en de verbinding die zo'n plek tot stand kan brengen tussen mensen". Zo kwam de Schaapskooi als eerste uit de bus. Het is volgens de jury een ontmoetingsplek met een belofte die van grote betekenis is voor de toekomst van Meierijstad. De tweede prijs was voor Michelle van Iersel. Zij had de Helden van Kien genomineerd. Ook deze plek is volgens de jury van groot belang voor de ontmoeting. De derde plek was voor Heemkundekring Vechele. Die had het klooster van de Zusters Fanciscanessen voorgedragen. Deze plek is volgens de jury van grote maatschappelijke waarde.
Frans Kuijpers had molen de Hoop in Keldonk voorgedragen en daarvoor  de vierde prijs. De jury: "De Korenmolen is een monument dat tot stand is gekomen door de kracht van samen en staat daarmee symbool voor wat je als gemeenschap kunt bereiken."
De vijfde prijs was voor Yvonne van Abeelen. Zij had de bushalte de Steeg in Schijndel opgegeven. Haar motivatie: "De halte heeft een prachtig uitzicht. Als je staat te wachten zie je het beste van Schijndel: de eeuwenoude kerk, een boerderij, de nieuwbouw van 't Spectrum, het politiebureau en Bolsius en als je je omdraait het populierenlandschap en de kunst, de knotwilgen en de schapen."

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!