Afbeelding

Ja, jaaa, ik wil DeMooiRooiKrant!

Algemeen Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Een JA/JA-sticker is in Meierijstad nog niet verplicht, wil je een huis-aan-huiskrant ontvangen. DeMooiRooiKrant heeft een ludieke actie opgezet door nu al een gratis JA/JA-sticker aan te bieden in Sint-Oedenrode

De JA/JA-sticker is in het leven geroepen om de hoeveelheid oud papier per huishouden terug te dringen. Heeft iemand in één van de tien gemeenten zo'n sticker niet dan krijgt die persoon ook geen huis-aan-huiskrant. Dat is slecht nieuws voor de honderden gratis huis-aan-huiskranten die Nederland rijk is. "We vinden dat daarmee de vrije nieuwsgaring en onze controlefunctie in gevaar komt. Ook informeren we de burgers op allerlei manieren. Zo staan de gemeenteberichten er in en bieden we heel veel nuttige informatie over verenigingen, stichtingen en evenementen. Maar ook boeiende verhalen en artikelen die je als verbindend kunt beschouwen. Het zou erg jammer zijn als mensen dat niet meer vanzelfsprekend in de brievenbus krijgen", vertelt Jeroen van de Sande van het Rooise weekblad.
Op de redactie kwamen ze op het idee van een eigen JA/JA-sticker. "Dit is een knipoog naar het landelijke nieuws", legt Bas van Turnhout de actie uit. "Hoewel we het een negatieve ontwikkeling vinden in steden als Utrecht en Nijmegen, willen we met deze ludieke actie laten zien dat DeMooiRooiKrant erg in trek is. Zo'n 97% van de Rooise brievenbussen heeft geen sticker of een JA/NEE-sticker en wil onze krant daarom ontvangen. Als je de JA/JA-sticker plakt, krijg je alles in de bus, maar laat je vooral zien dat je onze krant wilt blijven ontvangen. Zo laten we zien aan de overheid dat huis-aan-huiskranten nog steeds broodnodig en onmisbaar zijn."
DeMooiRooiKrant had eerst kleine stickers met het logo van de krant. Mensen met een NEE/NEE sticker die toch de krant willen, plakken deze erbij. Voor hen heeft het weekblad ook een speciale gratis NEE/NEE variant gemaakt. Dus wil je geen ongeadresseerd drukwerk, maar wel DeMooiRooiKrant? Dan mag je deze sticker gratis op komen halen. Het heeft als extra voordeel dat het wat beter leesbaar is voor de bezorgers. De stickers zijn gratis op te halen in Mediahuis Meierijstad, Heuvel 7, Sint-Oedenrode. Vragen? Bel 0413-479322.