Rutger van der Sandt
Rutger van der Sandt

Rutger van der Sandt Lid van Verdienste

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Rhode was afgelopen zondag weer gezellig en druk. Vele leden hadden de weg naar de kantine gevonden om met elkaar te proosten op een gezond en sportief 2020. Rutger van der Sandt werd op een bijzondere manier in het zonnetje gezet.

Bij afwezigheid van voorzitter Ad van Acht nam penningmeester Frank Wagemakers de microfoon om de aanwezige leden toe te spreken. Zoals gebruikelijk werden ook dit jaar weer de jubilarissen in het zonnetje gezet. Mark van Grinsven, Nick de Laat, Sander Selten, Anco de Visser, Jeroen van de Wijdeven, Edwin Gordijn en Jan Gordijn zijn reeds 25 jaar lid en John van Erp zelfs al 40 jaar. Twee leden, Anton de Beer en Ad Persons, houden het zelfs al 50 jaar binnen Rhode vol. Frits van Kasteren spande echter de kroon met zijn 60-jarig lidmaatschap.

Ook werd de Vrijwilliger van het Jaar benoemd. Alle leden konden kiezen uit acht Vrijwilligers van de Maand en de uiteindelijke winnaar werd Jordy de Wit. Jordy is sinds een aantal jaren jeugdscheidsrechter en een voorbeeld voor meerdere jeugdleden om wedstrijdjes van onze jongste voetballertjes te leiden. Marij van Erp werd nog even in het zonnetje gezet, voor haar verdienstelijke tweede plek als clubheld van Noord-Brabant.

Als klapstuk van de middag werd Rutger van der Sandt nog benoemd tot Lid van Verdienste van de voetbalverening. Rutger was een van de aanjagers van Rhode in Beweging en heeft de laatste zes jaar als bestuurslid Voetbalzaken deel uitgemaakt van het hoofdbestuur. Mede door zijn inzet staat Rhode er sportief goed voor, met een mooi, nieuw jeugdplan en een dames/meisjes-afdeling die elk jaar nog groeit.

Jordy de Wit