Afbeelding

Must see locaties in en rond Eindhoven

Algemeen Ingezonden

Dat we bewuster met onze omgeving om moeten gaan, weten we. Dat we zo duurzaam mogelijk moeten leven en gezond moeten eten ook. Al deze zaken komen samen als je een middagje Eindhoven doet, en ook buiten Eindhoven je licht opsteekt. Een aanrader!

Het kan soms bijzonder lopen in het leven. Als in 1955 Martien en Hanne van den Hurk vanaf hun huis 'het Aanschot' in Eindhoven eieren en aardappelen gaan verkopen, hadden ze niet kunnen bedenken dat dit jaren later tot een heuse boerderijwinkel zou uitgroeien.

Toentertijd ging het om een boerenbedrijf met koeien, varkens en kippen. Als in 1986 zoon Marinus met zijn gezin op de boerderij gaat wonen neemt ook hij het bedrijf over, maar houdt het bij kippen alleen, en in het winkeltje kun je nog altijd eieren kopen. In 2010 komt ook zoon Glenn in de zaak en wordt in 2018 de nieuwe eigenaar. Het winkeltje blijft.

Verse groenten, kippenvlees én een kerstboom
Datzelfde winkeltje is tegenwoordig een prachtig ingerichte boerderijwinkel. In de tijd van 'koop producten in de regio', 'koop biologisch' en 'eet meer groenten' is dit winkeltje een schot in de roos. Ga er eens kijken en als je geen auto tot je beschikking hebt, raadpleeg je met gemak auto huren Eindhoven en ben je voor je het weet in het Boerdereike, want zo heet de winkel tegenwoordig.

Het Boerdereike ligt in de wijk Blixembosch. Je kunt er verse groenten, fruit, aardappelen, kaas en eieren kopen. Ook zijn er streekproducten te koop zoals verse noten en chocolade en er is kippenvlees te koop. Met kerst kun je er een kerstboom aanschaffen.

Waarom dit zo'n belangrijk gegeven is? Omdat het juist in deze tijd enorm belangrijk is om die mooie stukjes platteland, zelfs als ze op een gegeven moment aan de rand of midden in een stad komen te liggen, te behouden. Dat vraagt wel een creatieve invulling van de boer en Boerdereike in Eindhoven is daar een prachtig voorbeeld van. Het is nu een stuk natuur in de stad waar mensen graag komen om hun boodschappen te doen. Hun gezonden en duurzame boodschappen.

Doe nog even een rondje Nuenen, Gemert, Eindhoven
En als je voldoende boodschappen in de auto hebt staan, rijdt dan nog even richting Nuenen waar je een bezoek brengt aan het Van Gogh Village, in het dorp waar de schilder twee jaar woonde en werkte. Neem direct ook een kijkje bij het Klooster van Nuenen, tegenwoordig een theater. Denk ook aan het Boerenbondmuseum in het vlakbij gelegen Gemert, en eenmaal terug in Eindhoven tref je het DAF Museum. Voor de autoliefhebber een must. Een volle dag? Zeker, en lekker makkelijk met zo'n huurauto (voor meer info: klik hier) maar absoluut de moeite waard.