Afbeelding

Daarom ga je breien

Algemeen Ingezonden

Breien is de tuttigheid voorbij. Waren we even overstag toen twee Noorse designers kerstballen gingen breien, momenteel gaan we voor zelfgemaakte truien, sjaals en poncho’s! Voor inspiratie en informatie kom je bij Lies terecht. Wie?

Boeken over zelf truien breien of een sjaal zijn niet zo bijzonder. En de boeken van het Noorse duo dat kerstballen breidt, is ook al aardig ingeburgerd. Een nieuw boek over het zelf breien van allerlei hippe kledingstukken is leuk, maar in dit geval opmerkelijk. Wat het zo bijzonder maakt is dat Lisanne Multem, eigenaresse van de site en blogs Happy Handmade Living, dat samen deed met haar 97-jarige oma!

Volgens Lies, zoals ze haar blogs ondertekent, haakt en breit haar om al meer dan negentig jaar en dan mag je spreken van ervaring van vakmanschap. “De technieken van toen en de looks van nu,” dat is wat de ontwerpen van Lies in zich dragen. Mede dankzij haar oma dus.

Project breien samen met haar oma
Als je kijkt naar haar blogs zie je de lol die ze samen hadden bij het tot stand komen van het boek. En daar kwam geen wijntje uit de wijnklimaatkast 2 zones aan te pas. Gewoon een kop thee en breien maar weer. “Mijn oma is ook altijd op de hoogte van de laatste trends op mode gebied”, vertelt Lies. Ze maakte er een boek over met alle mogelijke ontwerpen erin, in de stijl van Happy Handmade Living. “Dat ik met haar samen een boek mag maken voelt zo bijzonder! Het is een onvergetelijke ervaring en dit project was zo ontzettend tof om te maken.”

Op vakantie, breiwerk mee
Het voordeel van breien is dat het overal kan, je hebt er geen wifi voor nodig en het zou nog rustgevend werken ook. Het constante tikken van breinaalden, de zachte wol. Het zou zomaar een nieuwe mindful-methode kunnen worden, is voor alle leeftijden én zeker niet tuttig! Je zou zelfs kunnen spreken van het feit dat breien helemaal hip & happening is. Dus als je op vakantie gaat deze winter, naar Oostenrijk om te skiën of naar een warmer oord en bijvoorbeeld kiest voor een tripje naar Ibiza of een vakantie Andalusië dan is het raadzaam die naalden en wol mee te nemen. Zoals we al zeiden: hip & happening. En je komt nog beter tot rust.

Lies inspireert om zelf aan de slag te gaan
Eerder maakte Lisanne al een eigen magazine dat te bestellen is of te koop in de winkel. Vanaf 8 februari ligt haar boek in de winkel. Op haar site en via haar blogs en social media kun je haar werk al zien. En ze inspireert om zelf ook aan de slag te gaan. Ze biedt ook gratis patronen aan.

Wedden dat ook jij, als je met je herschelrugzak op de fiets zit, vol in de remmen gaat bij de eerste de beste doe-het-zelf breiwinkel of welke plek dan ook waar je bollen wol kunt kopen. Dit is zo inspirerend en vooral aanstekelijk! Voor je het weet fiets je met een rugzak vol bollen naar huis. En twee breinaalden, vergeet die niet!