Logo mooirooi.nl
Iedereen is welkom!   | Fotonummer: 55010c
Iedereen is welkom! (Foto: Ellis Rijkers)
Evenementen / Sint-Oedenrode

Gezellige braderie in winterse sferen: Winterbraderie 2.0

Sint-Oedenrode - Ook dit jaar organiseert winkeliersvereniging Rooi2000 de traditionele Winterbraderie. Deze keer geen rijen kramen, over het centrum verdeeld, maar een drietal gezellige clusters vol activiteiten, koopwaar en muziek. 

Rond de Borchmolendijk treft u talloze kramen met een divers aanbod, variërend van dameskleding, lederwaren, gehaakte knuffels, kerstdecoraties tot luxe plaids. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht en er is een vishandel aanwezig, evenals kramen met o.a. worstenbroodjes, stroopwafels, hamburgers, droge worsten en loempiaatjes. Verder vindt u er demonstraties ambachtelijk manden maken en glas graveren. De kleintjes onder ons kunnen een ritje op 'n pony maken.
Het Kerkplein is dit jaar gezellig ingericht met houten kersthuisjes en kramen waarin van alles te koop wordt aangeboden. V.V. Nijnsel schenkt er warme chocomel met iets lekkers. De korfbalvereniging verkoopt lekkere cupcakes en zelfgemaakte boomhangers, de Alpe d'Huzes is aanwezig met houten kerstboompjes en andere decoraties en de parochie Heilige Oda verkoopt kinderknutsels voor het goede doel. Verder staan er kerstbomen waarin u een wensbal kunt ophangen. Er is een workshop (atelier Inge Bollen) waar men u helpt ze te versieren. De opbrengst van de transparante wensballen (twee euro) komt ten goede aan Hospice Dommelrode.
De derde cluster bevindt zich op de culinaire driehoek Beursplein, met de nadruk op lekker eten, drinken en live muziek. Hier treft u onze Kerstman in zijn gloednieuwe en kostbare outfit. U kunt met hem op de foto. Voor een vrijwillige bijdrage, die ook weer naar het Hospice gaat, laat u zich vereeuwigen met de charmantste brompot die ons dorp rijk is. Daar kunt u of uw kleintje een blijvende herinnering aan bewaren…
Geen Winterbraderie zonder muziek en acts, en daarin hebben ze dit jaar flink geïnvesteerd. 't Roois Theater draagt haar steentje bij door kleine toneelstukjes in de straat en verder hebben wij als muzikale acts: 'Best Gemutst', een gelegenheidskoor dat sfeervolle kerstmuziek zingt, blaasband 'Smesh' uit Lieshout, een twintigkoppig orkest dat lekkere hedendaagse muziek ten gehore brengt, het Rooise 'Kerstmannen (-en vrouwen) orkest -zoek de verschillen- met traditionele kerstliederen, en als hoofdact hebben we 'De Fanfare Band', een driekoppige totale verrassing, die echt, maar dan ook écht alles kunnen spelen.

Kom zondag 15 december, van 11.00 – 17.00 uur, naar ons gezellige centrum. Breng jong en oud mee en geniet van wat Rooi u te bieden heeft, dan kunt u alvast 'n beetje in de juiste sfeer komen….

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!