Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 519dcd
Foto: Jos van Nunen
Evenementen / Sint-Oedenrode

Tien jaar levende Kerststal in Olland

Olland - Op zaterdag 7 december is op het Dorpsplein in Olland de kerststal weer opgebouwd. Opnieuw hebben veel vrijwilligers meegeholpen om dat ook dit jaar weer voor elkaar te krijgen. Kom er eens een kijkje nemen!

Op kerstavond, dinsdag 24 december van 19.00 tot 20.30 uur komt het kerstverhaal op het Dorpsplein tot leven. De mooie beelden in de stal worden op die avond tijdelijk vervangen door levende figuren. En dat dit jaar voor de tiende keer! Ter gelegenheid van dit speciale lustrum zal wethouder van Rooijen een kort woordje spreken namens de gemeente. Ook zullen alle kindjes Jezus van de afgelopen 10 jaar aanwezig zijn en speciaal in het licht worden gezet. Een bijzonder inkijkje in de afgelopen jaren.
Het zou trouwens ook zo maar kunnen dat je - als je 's-middags in Olland bent - Jozef en Maria met hun ezeltje tegen het lijf loopt, als zij op zoek zijn naar een plek om de nacht door te brengen.

's Avonds hebben ze dan eindelijk die slaapplek gevonden in de stal op het Dorpsplein. Van 19.00 tot 20.30 uur kun je hen samen met hun ezeltje, de drie koningen en de herders met hun schapen komen bekijken. Het kerstverhaal wordt verteld, met wat lokale details. En er wordt gezongen en sfeervolle muziek gespeeld door de Ollandse Dorpskapel en de jeugdkapel.
Iedereen is van harte welkom om op 24 december de speciale Kerstsfeer te komen proeven rond de brandende vuurkorven. Je wordt hartelijk ontvangen met warme chocomel of een glaasje glühwein. De kerststal met beelden is ook daarna nog te bezichtigen t/m 3 januari 2020. Je kunt er tegen betaling van een kleine bijdrage een kaarsje aansteken. De opbrengst daarvan gebruiken we voor de instandhouding van de (levende) kerststal. Tot 24 december om 19.00 uur op het Dorpsplein in Olland!


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!