Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: d8a22b
Sport

Positieve resultaten teams Attaque

Sint-Oedenrode - Attaque 1 had nog een punt nodig om volgend seizoen weer in de tweede klasse te mogen spelen. Ondertussen hadden Attaque 3 en 4 nog kans op plaatsing voor promotiewedstrijden of zelfs het kampioenschap.

Attaque 1 kon alleen theoretisch nog ingehaald worden door nummer vijf Irene 4. Een punt was dus nodig om ook die theoretische kans weg te halen. Dit moest gebeuren tegen kampioenskandidaat Kruiskamp '81 1. Het verschil in niveau was vrij evident: in de eerste set enkelpartijen ging er slechts een game naar Attaque en het dubbel ging niet veel beter. Ondertussen was echter wel bekend geworden dat het ene punt niet meer nodig was, omdat Irene 4 een partij verloren had. Dat punt kwam er vervolgens wel dankzij Menno van Os. Het restant van de avond was meer van hetzelfde. Attaque kon niet mee met de Bosschenaren, die na de 1-4 elke partij pakten. De 1-9 betekende tegelijkertijd het kampioenschap voor de Bosschenaren, terwijl Attaque vierde eindigt met een verschil van acht punten op de Tilburgse nummer vijf.

Attaque 2 had een klein wonder nodig om direct lijfsbehoud vast te stellen. Er moest met 9-1 gewonnen worden van nummer vier Kruiskamp '81 3. Tegelijkertijd was ook de vijfde plek nog niet veilig, ook al leek het niet aannemelijk dat hekkensluiter OTTC veel potten ging breken bij koploper Waalwijk. Na de eerste enkelpartij was de opgave al een stuk moeilijker geworden, want Kruiskamp nam een 0-1 voorsprong. Leon Huijberts maakte vervolgens gelijk, Stefan Kerk zette Attaque op voorsprong en na het dubbel stond het al 3-1. Het momentum was aan Rooise zijde, maar een verloren vijfsetter beslechtte het lot van de Rooienaren. Kruiskamp kwam vervolgens terug naar 3-3, maar Attaque wilde nog wel laten zien wat het kon in de vierde klasse. Stefan won voor het eerst dit seizoen alle drie zijn partijen en Leon en Cliff pakten ieder nog een punt. Het resultaat was een verdiende 7-3 overwinning, maar toch moet er volgende week nog een keer gestreden worden om lijfsbehoud.

Attaque 3 moest tegen hekkensluiter Stiphout 7 hun tweede plaats proberen vast te houden. Het verschil met nummer drie Never Despair 8 was slechts drie punten, en zelfs nummer vijf Unicum kon nog serieus meedoen om die tweede plek. Attaque begon in ieder geval degelijk. Nick van Galen en Henry van Casteren zorgden voor een 2-1 voorsprong. Die voorsprong werd vervolgens uitgebouwd, mede dankzij het dubbelspel en Job van Galen. Na de winst van Nick, die de stand op 5-1 bracht, was het duidelijk dat de tweede plaats zeker was. Toch hield de Rooise ploeg zich niet in. Henry verloor nog een spannende vijfsetter, maar de laatste drie partijen gingen op een overtuigende manier de Rooise kant op. Met een tweede plek en 55 punten mogen de vierdeklassedebutanten trots zijn op zichzelf. Mocht het lukken om de promotiewedstrijd te winnen, dan zou het de derde promotie op rij worden voor het team, iets dat bijna nooit voor komt.

Attaque 4 had zijn zinnen ook gezet op een promotiewedstrijd. Er moest een voorsprong van 2 punten op TTV Maashorst 4 verdedigd worden. Dit moest gebeuren tegen koploper Veldhoven 17, een moeilijk taak. Toch ging het verrassend goed met de nieuwkomers: Niels Braams won wederom soeverein zijn eerste partij en Robert Wielink en Iroy van Driel wonnen zowel verrassend als nipt om de stand op 3-0 te brengen. Het eerste verliespunt leek bij het dubbelspel te komen, maar matchpoints werden weggepoetst en de stand werd alsnog op 4-0 gezet. Toen het 6-0 werd, kwam ineens het kampioenschap nog in beeld. Daarvoor moest met 9-1 gewonnen worden. Veldhoven pakte vervolgens wel hun eerste punt, waardoor de laatste drie punten naar Attaque moesten gaan, de tweede plek was toch al veilig. Robert bracht de stand op 7-1. Pas tijdens de negende pot van de avond werd het kampioenschap veilig gesteld door Veldhoven. Niels daarna de stand op 8-2, waardoor het kampioenschap op slechts 1 punt werd misgelopen. Promotie kan alsnog bewerkstelligd worden tijdens de promotiewedstrijd. Daarnaast is het interessant om te melden dat Niels dit seizoen ongeslagen is gebleven in de zevende klasse, en dat met 26 gespeelde partijen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!