KV Rooi weet spannend duel te winnen

Sint-Oedenrode - Peelkorf uit Ysselsteyn kwam afgelopen zondag langs bij KV Rooi. Vooraf heeft Rooi het altijd lastig tegen deze ploeg gehad, dus het was duidelijk dat ze moesten knokken voor de punten.

De wedstrijd werd om 19:00u gestart en beide ploegen wisten het verdedigend dicht te houden de eerste paar minuten. Toch wist Rooi als eerste de voorsprong te pakken en kon met een 2-0 de wedstrijd leiden! Peelkorf wist hier direct op te reageren, waardoor er niet verder uitgelopen kon worden. De gehele eerste helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd, maar vlak voor rust wist Sanne Kuijpers er twee schoten in te leggen wat een 9-7 voorsprong werd voor Rooi.
De tweede helft kwam Peelkorf sterker uit de kleedlokalen en wist met vier doelpunten de wedstrijd compleet te veranderen, 9-11! Er werd een time-out gevraagd aan de kant van Rooi, want ze zakten in. Na een belangrijke time-out stond Rooi weer op scherp en wisten ze waar ze voor moesten gaan werken. Met de juiste aanvallen en een goede rebound kwamen er betere kansen aan de kant van Rooi en wist Rooi de voorsprong weer terug te pakken. Tot de laatste minuut bleef het spannend, met een 15-14 op het scorebord en 1 minuut te spelen moest de thuisploeg hier zorgvuldig mee om gaan. Dit gebeurde ook zeker en zelf in de laatste seconde kreeg Rooi nog een strafworp die mooi afgerond werd door Marlou Hulsen.
Met een stand van 16-14 mag Rooi tevreden zijn met de twee punten die gehaald zijn. Op dit moment heeft Rooi beide competitiewedstrijden gewonnen en hebben ze een mooie tweede plaats onder ODC.
Komende 8 december speelt Rooi om 17:55 uur in Schijndel tegen Oranje-Wit. Een thuiswedstrijd voor Rooi in sporthal de Dioscuren. Hierna volgt een Super Sunday in de kantine met alle teams die deze dag hebben mogen korfballen, dus ook voor toeschouwers een mooie gelegenheid om hierna mee te borrelen! Hopelijk tot dan!