Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 8fbcea
Foto: Mees van Dijk
Sport

Eerste wandelvoetbalwedstrijd voor Rhode

Sint-Oedenrode - Voetballen zonder dat je mag rennen. Het klinkt misschien raar, maar 'walking football' wordt steeds bekender onder mannen op leeftijd. Eerder dit jaar, in maart, deed de sport ook zijn intrede in Rooi. Vrijdagochtend stonden de mannen van Rhode klaar voor hun eerste wedstrijd tegen Helmond. In Helmond bestaat de vorm van voetbal al vier jaar.

Voordat de partij begint drinken de twee teams gezamenlijk een kop koffie. Een van de Rooise teamleden, Marcel van der Zanden, legt uit waarom de sport voor hen zo bijzonder is: "Het mooie is dat je de oude voetbalhumor weer helemaal herbeleeft. Het gaat ook om het sociale aspect. Een kop koffie drinken voor of na de training doen we graag." Het grootste gedeelte van het Rooise team kende elkaar nog niet voor het wandelvoetbal. "In maart begonnen wij en sindsdien is het team alleen maar gegroeid dankzij het enthousiasme. Iedereen is welkom bij ons. Vaak besluiten mensen na een proefles om lid te worden."

Anton Berndsen, een van de opzetters van het wandelvoetbalteam, vertelt dat sommige wel érg enthousiast zijn. "Tja, we hebben best wel eens moeite om niet hard te lopen. Sommigen van ons zijn erg fanatiek!" Hij legt uit dat Rhode sowieso al een tijd van plan was een wandelvoetbalteam te beginnen. "Het idee werd destijds bij het voormalige KBO, wat nu Senior-Rooi heet, bij mij op tafel gelegd. Veel mensen vonden mij er de aangewezen persoon voor." Volgens een van de wisselspelers van Helmond doen de Rooise mannen het goed. "Wij spelen natuurlijk al vier jaar samen, maar deze heren zijn echt wel een waardige tegenstander voor ons!"     

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!