Afbeelding

Heem-natuurgroep wandelt in De Scheeken

Algemeen Natuur en Milieu

Sint-Oedenrode - De Heem-natuurgroep uit Sint-Oedenrode heeft voor zondag 1 december as. een wandeling in De Scheeken op het programma staan. 

Het natuurgebied De Scheeken ligt tussen Sint-Oedenrode en Liempde en is van hoge ecologische waarde door de aanwezigheid van natte leem-bossen, schrale graslanden en lijnvormige houtsingels. Sinds kort zijn de boomkikker en de zeer zeldzame vermiljoenkever in het gebied aangetroffen. Ook is het gebied zeer vogelrijk.
De wandeling loop ook door het in ontwikkeling zijnde natuurproject "Rouwbommel" aan de noordkant van De Scheeken nabij Liempde. Voor een gedeelte is al begonnen met de inrichting van het nieuwe natuurgebied door Natuurwerkgroep Liempde in nauwe samenwerking met aanliggende eigenaren, Brabants Landschap en de Gemeente Boxtel.
Deelnemers van de wandeling komen samen op zondag 1 december as. om 9 uur op de Markt in Sint-Oedenrode. Carpoolend vertrekken zij naar Liempde, alwaar de wandeling start bij Manege  "De Rekkendonken", Vleutstraat 10a.
Het gebied staat bekend als "Natte Parel" dus stevige schoenen of laarzen zijn aan te bevelen. Iedereen is van harte welkom. Opgeven hoeft niet en deelname is kosteloos.