Logo mooirooi.nl
Sanne Peters   | Fotonummer: a24f88
Sanne Peters
Sport

Zusjes Peters zwemmen zich in de prijzen

Sint-Oedenrode / Uden - Afgelopen twee weekenden werden op 16,17,23 en 24 november weer de Brabantse Winter Kampioenschappen in Eindhoven gehouden. Hieraan mochten Fenne en Sanne Peters uit Sint-Oedenrode (lid van Zeester-Meerval te Uden) op verschillende afstanden deelnemen. Fenne en Sanne behaalden allebei een zilveren medaille en Sanne behaalde daarnaast nog een gouden en twee bronzen medailles.

Fenne Peters zwom voor het allereerst een Brabantse mee. Hierbij maakte ze deel uit van de estafette 4x 100 meter wisselslag waarbij ze de 100 meter schoolslag mocht zwemmen. Het team mocht het opnemen tegen alle junioren zwemmers van heel Brabant. Ze eindigden hiermee als tweede, en dit terwijl ze als vijfde waren ingeschreven. Samen verpulverden ze hiermee hun inschrijftijd met maar liefst zeven seconden waarvan Fenne er al drie had.
Sanne Peters mocht dezelfde estafette (4 x 100 meter wisselslag) zwemmen, maar nam het hierbij op tegen de jeugd van Brabant. Ze startte voor het estafetteteam op de 100 meter vlinderslag. Ook haar team behaalde een zilveren medaille. Verder kwam Sanne nog op negen individuele afstanden in actie en twee andere estafettes. Ze behaalde hierbij een aantal persoonlijke records en eindigde zeven keer in de top 10 waarvan op de 100 meter wisselslag een derde plaats. Ook wist ze op de 50 meter schoolslag een vierde plaats binnen te halen en aan de eisen van een ONK-limiet te voldoen, wat betekent dat ze is ingeschreven voor de Open Nederlandse Kampioenschappen. Verder behaalde ze met haar estafetteteam op de 4 x 100 meter vrije slag een bronzen medaille. En werden ze Brabants Kampioen op de 4 x 200 meter vrije slag, wat in een gouden plak resulteerde. De zusjes kijken hierbij terug op een mooi kampioenschap.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!