Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: adcfa0
Foto:
Sport

"Als je voortaan 73 bent, valt het toch wel tegen"

Sint-Oedenrode - Na lang twijfelen heeft Martien Verkuijlen de knoop doorgehakt. Na 40 jaar lang scheidsrechter te zijn geweest, heeft hij besloten om te stoppen. Hij heeft jaren wedstrijden gefloten voor Rhode, Olland en Boskant. In zijn jongere jaren is hij zelfs nog scheidsrechter geweest voor de KNVB. Maar nu heeft hij toch echt zijn laatste wedstrijd gefloten.

Door: Nienke Habraken

Martien is zijn voetbalcarrière begonnen bij WEC in Wijbosch. Daar is ook zijn scheidsrechtercarrière begonnen. Na zijn huwelijk is hij bij Rhode terecht gekomen en is hij hier de senioren gaan fluiten. Ook is Martien een tijdje leider geweest van Rhode 5. "Het is al heel lang geleden dat ik begonnen ben als scheidsrechter. Ik denk wel 40 jaar. Op ´s zaterdags floot ik dan de jeugd van WEC. Ik heb ook een tijdje voor de KNVB gefloten. Hiervoor moest ik dan naar bijvoorbeeld Boxtel, Den Bosch of Veghel."
"Ik vond het altijd heel gezellig. Ik heb het altijd graag gedaan en het was voor mij ook beweging. Ik heb het eerst altijd goed bij kunnen benen, maar de laatste jaren viel het toch tegen." Martien heeft uiteindelijk de keus gemaakt om te stoppen met het fluiten van wedstrijden bij Rhode. Zoals hij zelf zegt: "Als je voortaan 73 bent, dan valt het toch tegen." Hij had al eerder momenten dat hij wilde stoppen, maar hij vond het nog veel te leuk om te doen. Nadat hij ook nog last kreeg van blessures aan zijn been heeft Martien na lang twijfelen besloten om te stoppen met fluiten."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!