Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 6b4530
Foto:
Human Interest

Hoe is het met … Geert van de Wiel?

We zijn dit keer online te gast bij Geert van de Wiel, de geboren en getogen Rooienaar die alweer zo'n dertien jaar geleden uit Rooi vertrok naar Zuid-Afrika. Of is Geert online te gast bij ons? Hoe noem je dat eigenlijk, als je iemand interviewt via de mail op een andere plek op de aardbol?

Ons interview met Geert in januari 2014 was eigenlijk al een voorloper van de rubriek Hoe is het met …, want op dat moment was hij dus al acht jaar weg uit Rooi. We vatten het vorige interview nog even samen om het verhaal compleet te maken.

2014
Met "Komen we er vandaag niet, dan zien we volgende maand wel" vatte Geert een belangrijk verschil tussen Nederland en Zuid-Afrika samen. Op dat moment runde hij daar al vijf jaar met zijn vrouw Freya als zelfstandig ondernemer een bedrijf gespecialiseerd in safari's (www.safarisopmaat.nl). Geert studeerde af als veldbioloog, Freya als maritiem bioloog, beiden aan de Universiteit van Wageningen waar ze elkaar leerden kennen. Ze vertrokken naar Zuid-Afrika en volgden daar de opleiding tot gids of Bushranger. De regio van St. -Lucia, in het oosten van Zuid-Afrika, waar ze wonen is heel divers en gevarieerd.
De twee natuurwetenschappers wilden meer bieden dan standaard safari's, en boden 'Bush and Beach' aan. Ze trokken dagen met hun gasten door de wildparken, en maakten tochten op zee om het waterleven van de Indische Oceaan te laten zien. Geert en Freya kregen het steeds drukker en namen mensen in dienst. Een andere succesvolle formule van het tweetal was de 'zelfstandige safari', met GPS en volledige documentatie. Van de Wiel: "Dit soort safari's zijn veel goedkoper dan compleet verzorgde tochten. Vooral ideaal voor gezinnen."

Na 2014
Ondertussen is de reisorganisatie van Geert en Freya groter gegroeid en heet nu Van de Wiel Travel Group. Het aanbod is afgestemd op de veranderde vraag: een betaalbaardere zelfstandige rondreis met huurauto. Geert: "Dat kwam ons goed uit, omdat wij een gezin wilden stichten. Met kortere of dagtochten konden we zelf blijven gidsen." Zie voor verdere info https://www.vandewieltravelgroup.com/. Voor klanttevredenheid zijn ze met lof geslaagd: vijf sterren uit 217 reviews.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!