Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 21e05b
Foto:
Column

Hoe lang heeft Twan moeten wachten om Prins te worden?

Sint-Oedenrode - Ze vroegen laatst aan Barack Obama wat de meest zenuwslopende periode uit zijn presidentschap was geweest. Toen antwoordde de oud-president: "Dat waren de 78 minuten van de aanval op het huis van Osama Bin Laden, in Pakistan". Zal best, maar dan heeft Barack nog nooit een Ikeakast in elkaar gezet! Wat een gestress is dát! Ik heb daarover nog een pissig mailtje gestuurd naar de IKEA klantenservice, getypt met mijn middelvinger, maar ik wacht al een half jaar op een reactie.

Ik weet het. Ik heb gewoon geen geduld. Daarom rij ik ook steeds minder over de A50, want daar sta je de laatste tijd wel erg vaak stil bij het fijn- en stikstofprobleem. Mijn tomtom zucht inmiddels als ik in Uden de snelweg opdraai. Ik hoor het apparaat denken "Pfff, zoek het zelf maar uit, ik ga echt niet wéér alternatieve route zoeken!" Ik las dat NASA er 4 maanden over heeft gedaan om op Mars een karretje 6,4 kilometer ver te laten rijden. Over een paar jaar kunnen wij met onze wagen hetzelfde … maar dan op het traject Uden – Son.

Ik kan niet wachten. En er zijn meer mensen met dat probleem, vooral in de kleine kernen van Meierijstad. Dorpshuizen, scholen en voetbalverenigingen lopen in snel tempo leeg, nog even en de keeper van Ollandia staat op hetzelfde moment in de spits bij het eerste elftal …en achter de bar in Multifunctioneel Centrum de Loop'r. Lokaal Meierijstad kwam met een actieplan voor meer woningen, Gemeentebelang Meierijstad spoorde aan tot meer daadkracht om vooral de leefbaarheid in Olland te verhogen, maar er gebeurt gaddakkus niks. Om gek van te worden!

Ik heb mijn ome Willy uit Olland gebeld, maar die bleef er opvallend rustig onder: "Wannuh klets! Ge dreijt dur, Mark! Rembrandt was nondejuu 8 maanden bezig met een selfy, heb geduld!" Zijn zoon, mijn neef Niko, denkt ook dat het uiteindelijk allemaal goed komt. "Toen ik klein was, heb ik mijn ouders aan hun kop gezeurd om een Formule 1 dekbedovertrek. Nooit gekregen, maar zie, nou na mijn scheiding en bijna 50 jaar later, …slaap ik in een echte auto! Kijk!" Dus Olland, alles komt goed. …. Ooit.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!