Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: e2c307
Sport

Moeizaam gelijkspel vv Boskant

Boskant - Het bezoekende SC Elshout heeft afgelopen zondag de thuisclub het vuur aan de schenen gelegd. De gasten waren gedurende een groot deel van de wedstrijd op basis van fysieke inzet de bovenliggende partij.

Boskant liet zich dat lange tijd maar welgevallen en had weinig antwoord op het spel van de bezoekers. Het eerste vuurwerk kwam in de 11e minuut van de voet van Nik van Mooi. Z'n snoeiharde knal, in de 11e minuut uit een corner, zoefde maar net langs het doel van Boskant doelman Vincent Staals. In de 14e minuut opnieuw een kans, nu voor Elshout speler Thijs Lommers. Diens inzet kon door Vincent vrij gemakkelijk onklaar worden gemaakt. Uit de eerste! kans voor Boskant, in de 18e minuut, was het bijna raak. De kopbal van Rob van der Heijden verdween echter via de paal over de achterlijn. Daarna was het de beurt aan de bezoekers. Met een afgekeurd doelpunt (buitenspel) en enkele goede acties die door de Boskant verdediging met veel kunst en vliegwerk verwerkt konden worden, lag Boskant zwaar onder druk. Enigszins verrassend kwam de thuisclub net voor de theepauze op een voorsprong. Een snel genomen uitbal werd opgepikt door Frank van der Heijden die de ruimte die er was slim benutte en de bal onhoudbaar in de kruising deponeerde: 1-0.

De voorsprong leek Boskant na rust meer zelfvertrouwen te hebben gegeven. Of was het dat tegenstander Elshout even een dipje had opgelopen? Boskant kreeg een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Met name Mark van der Heijden was een aantal keren ongelukkig met z'n acties voor het Elshout doel.
Dat gaf de bezoekers weer hoop en met nog meer energie en inzet ging het weer vaker richting Boskant doel. Wat je zag aankomen gebeurde ook in de 79e minuut. Een hoge bal werd door Thom van Delft snoeihard tegen de touwen gekopt: 1-1. Het bleef spannend in de ruim 10 minuten die de wedstrijd nog duurde. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-1, maar op basis van de kansen die beide teams in die laatste minuten nog kregen, had het, na 90 minuten, zomaar anders kunnen zijn!
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!