Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: e64f21
Sport

'Pegel van Egel' niet genoeg

Nijnsel - John Egelmeers leek niet na te denken toen hij de bal in de loop mee kreeg. De spits van VV Nijnsel/TVE Reclame denderde de zestien binnen en haalde verwoestend uit. De bal belandde rechtsboven in de hoek en deed het water van het net spatten. De 'Pegel van Egel' bleek na 90 minuten niet genoeg voor een overwinning.

Na de gezapige nederlaag van een week eerder tegen Avanti '31 wilde de thuisploeg wat rechtzetten tegen Nooit Gedacht. Door een ongeluk, waarbij een auto van de tegenstander was betrokken, begon de wedstrijd een half uur later. Ze waren van de schrik bekomen, want de gasten waren scherper in de stromende regen. Nijnsel speelde slordig en vooral de drie centrale middenvelders kwamen er niet aan te pas. Ze werden overgeslagen of kwamen zelf niet in de duels om ballen te veroveren. Eenmaal wel aan de bal, kwam er zelden een nuttig vervolg. Ook de laatste linie was niet zuiver genoeg in de passing. Naarmate de wedstrijd vorderde zat er vooruitgang in het spel. Dat leidde tot de goal van Egelmeers en net voor rust tot de mooiste aanval. Over links werden meerdere schijven betrokken in een gladde aanval. Een uiteindelijke voorzet van Joost Vervoort belandde via de linkervoet van Stefan Hulsen keihard op de lat. Dit had het slot op de wedstrijd moeten zijn.
Dat werd het niet en daar sneed Nijnsel zich mee in de vingers. De tweede helft won Nooit Gedacht namelijk. Direct na rust sloegen de rood-witten al toe, omdat er onachtzaam werd gereageerd op de eerste de beste aanval van de gasten. Met een kopbal werd keeper Youri Dortmans verschalkt. Nijnsel schrok wakker en herpakte zich. Nooit Gedacht kwam vanaf dat moment moeilijk onder de druk uit. Het kwam goed weg toen Nijnsel in een scrimmage drie kansen op rij mistte. In de 52e minuut was Rick van der Vleuten nog dichtbij een treffer met een knal en er volgden nog meer schoten vanuit de tweede lijn. De ploeg van oud-Nijnsel trainer Arno Methorst hield stand en zette er vrij weinig tegenover. Behalve een bal die van de lijn af werd gehaald door een Nijnselse verdediger.
Slechts één puntje dus voor vv Nijnsel/TVE Reclame. Dat was teleurstellend voor iedereen. De derde helft in Engelse sferen kon dat gevoel niet helemaal wegnemen. Hoe voortreffelijk gezellig het optreden van zanger Brian Christopher ook was.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!