Moeizame overwinning voor Ollandia

Olland / Boerdonk - Het was een aanhoudende regen die het allemaal erg triest deed lijken, maar veel triester was de aanleiding tot één minuut stilte i.v.m het overlijden van Hannie van Oss op 56-jarige leeftijd. De moeder van selectiespelers Arno en Arjan.

Toch werd er na 1 minuut stilte afgetrapt en kon het partijtje glijden beginnen. Ballen schoten door, spelers konden soms moeilijk op de been blijven en het onderscheid tussen een "grove overtreding" en "ongelukkige glijpartij" was steeds moeilijker te onderscheiden. Het moet gezegd, de scheidsrechter floot onder die omstandigheden een prima partij en de mogelijke foutjes of discutabele beslissingen (volgens de toeschouwers dan!) waren in iedere geval over beide partijen verdeeld.
Ollandia begon wat tammetjes aan de wedstrijd, terwijl Boerdonk het vooral van fysiek moest hebben. Hierdoor werd de start in ieder geval niet boeiend. Aan beide zijde veel fouten, verkeerde inspeelballen, of een laatste bal die net niet aankwam. Veel kansen zagen de supporters dan ook niet en de ruststand van 0-0 was een redelijke weergave van de wedstrijd.
Na rust een niet veel ander spelbeeld. Ollandia voetbalde wel iets beter dan voor de theepauze maar tot grote kansen leidde dat niet. Ook Boerdonk probeerde het wel, maar wist ook geen echt gevaar te stichten. Gaandeweg de tweede helft ontstonden er wel steeds meer ruimtes op het veld, omdat de beide achterlinies ver uit elkaar stonden en het middenveld deze grote ruimte niet meer kon belopen. Uit een van zulke situaties ontstond de eerste goal. Ollandia verdedigde uit en Robert Erven kwam in balbezit op het middenveld, omringt door alleen maar gras. Door de goede balaanname en het snel diep spelen op Stefan Erven was de tegenstander veel te laat om nog tegenstand te bieden aan de perfecte voorzet op Steven van Dijke, die de bal met zijn "slechte" been tegendraads binnen schoot. Dat dit pas de 0-1 was, had te maken met het feit dat een doelpunt van diezelfde Steven van Dijke was afgekeurd, omdat hij bij het inkoppen de bal via zij hand het doel zou zijn in gegaan. Maar dat alles was 5 minuten eerder in de wedstrijd
Na de 0-1 ging Boerdonk meer druk proberen te zetten en deed dat vooral met opportunistisch voetbal door alle ballen in de zestien te gooien. Heel veel gevaar leverde dat niet op want de toestand van het veld werd er niet beter op door de gestaag neervallende regen. Maar er hoeft er maar eentje goed te vallen en het staat gelijk. Door de situatie op het veld kreeg Ollandia nog meer ruimte en dus ook de gelegenheid om met uitvallen de voorsprong te vergroten. Dit speelde ze te vaak niet goed uit waardoor het spannend bleef tot de laatste minuut. In de 89e minuut van de officiële speeltijd werd er nog een doelpunt afgekeurd van Boerdonk vanwege buitenspel. Gezien de reacties van de Boerdonk spelers was dat een juiste beslissing want deze werd door hen gelaten geaccepteerd. Al met al een zeer moeizame overwinning die de ploeg misschien ook wel toekwam maar ook wel enigszins gelukkig tot stand kwam. Volgende week wacht Nieuw Woensel, een ploeg die uit de 4e klasse is gedegradeerd en zeker tot een van de kampioenskandidaten moet worden gerekend.