Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 765c21
Foto:
Sport

Willem Nijssen wederom Koning Concordia

Sint-Oedenrode - Zaterdag 28 september werd bij handboogvereniging Concordia gestreden om de koningstitel.

Ze schoten 2 x 20 pijlen op een afstand van 25mtr, met 5 proefpijlen vooraf. Er was 1 aspirant lid (Jarno van Gorkum) die op 18 mtr mocht schieten, maar hij vond het een uitdaging om toch mee te schieten op 25 mtr, dus deed hij gewoon mee met de rest. Ook al werd hij beoordeeld als aspirant. De beste 8 gingen door naar de kwartfinale. Daar begon iedereen weer met 0 punten.
De schutters schoten in sets. De schutter die het eerste 6 setpunten wist te bemachtigen won de set en mocht door naar de volgende ronde. De setpunten kon je winnen door op 25mtr 3 pijlen te schieten. Had je de hoogste score? Dan kreeg je 2 setpunten. Bij gelijke stand kregen beide schutters 1 punt. Bij een eventuele gelijke setstand van 5-5 zou er een "shoot-off" komen. Dit is dat beide schutters ieder 1 pijl schieten en diegene die zijn/haar pijl het dichtste bij de roos weet te plaatsen wint dan de set.
Vier schutters vielen af zodat er nog maar 4 schutters over bleven. Dit waren Willem Nijssen; Sheila vd Berk; Jarno Jansen en Chrislaine vd Berk. Willem schoot tegen Chrislaine en won 6-0. Sheila schoot tegen Jarno en won met 6-2. Dus Willem moest in de finale schieten tegen Sheila. En die maakte het "de nog regerende Koning" toch niet makkelijk. Willem wist echter zijn titel te prolongeren en won 6-0 van de prinses van 2018, Sheila van den Berk. De uiteindelijke uitslag is als volgt: 1. Koning: Willem Nijssen. 2. Prinses en Hoogste dame: Sheila van den Berk. 3. Ridder: Jarno Jansen. 4. Chrislaine van den Berk. 5. Berdine Gevers. 6. Henk Ketelaars. 7. Ramon Gevers. 8. Tristan van den Berk. Pijlendrager: Joke Ketelaars. Nar: Twan Gevers. Aspirant Koning: Jarno van Gorkum


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!