KV Nijnsel 1 pakt nodige punten

Sint-Oedenrode - Op de zonnige zondagmiddag stond de wedstrijd tegen Midako 1 op het programma. Een ploeg waartegen de dames van Nijnsel 1 het in voorgaande seizoenen vaker lastig had. De thuisploeg begon overtuigend. Judith van den Nieuwenhuijzen maakte kort na het beginsignaal de 1-0. Nijnsel zwakte wat af met slordige ballen en was erg zoekende. Daar maakte de tegenstander gebruik van en schoot de 1-1 binnen. Terwijl de thuisploeg vocht tegen de goede rebound van de ploeg uit Mierlo, bleef het gelijk opgaan. Aan het eind van de eerste helft herpakte Nijnsel zich en liep verder uit (5-2).

Na de rust werd de voorsprong uitgebouwd na een mooie uitgespeelde kans door Elke van der Vleuten. Toch gaf Midako zich niet gewonnen en schoot twee afstandsschoten raak (6-4). Na een gouden wissel breidde Nijnsel opnieuw de voorsprong uit, Imke Hoppenbrouwers schoot gelijk haar eerste twee ballen raak voor de thuisploeg (8-4). Beide ploegen scoorde nog één keer en na een strafworp voor Nijnsel werd de wedstrijd afgefloten met een 10-5 op het scorebord.