Gelijkspel troef bij seizoensouverture TTV Attaque

Algemeen Sport


Sint-Oedenrode - Het nieuwe tafeltennisseizoen is begonnen en drie teams van Attaque maakten in Sporthal de Kienehoef hun opwachting, waaronder de debutanten van Attaque 4. 
Na een vierde plaats in het afgelopen seizoen mag Attaque 2 wederom haar aantreden in de vierde klasse. Ook dit seizoen is (directe) handhaving het doel. Het team trapte het seizoen af tegen het Bossche Never Despair 7, op papier een zwaar affiche. Toch was de start veelbelovend: Stefan Kerk en Leon Huijberts wonnen allebei hun eerste partij van de avond en nadat ook het dubbelspel werd gewonnen stond het 3-1 voor de Rooise mannen. Een vroege verrassing leek dan ook in de maak, maar Never Despair dacht daar al snel anders over.
De drie enkelspelen die volgden gingen naar de Bosschenaren. Never Despair leek vervolgens de overwinning op te eisen, maar Cliff van Driel won de achtste partij van de avond in een ware nagelbijter. Nadat Leon zijn laatste pot van de avond verloren had, wist Stefan, wederom in een spannend gevecht, het verdiende gelijkspel binnen te halen. Het gelijke spel is een positief begin van een lastig seizoen.

Attaque 3 promoveerde afgelopen seizoen en mag net als het tweede team haar opwachting maken in de vierde klasse. De eerste tegenstander van het seizoen was Unicum 7, dat vorig seizoen een punt voor Attaque 2 eindigde. Een goed resultaat behalen zou een stevige klus moeten worden, maar ook Attaque 3 begon sterk aan de wedstrijd: Nick van Galen won zijn eerste partij, maar vooral de overwinning van broer Bram was een verrassende, maar overtuigende. Ook het dubbel ging naar de Rooise ploeg, waardoor ook zij een 3-1 voorsprong nam. Toch kwam ook Unicum terug in de wedstrijd en nam het zelfs een 3-5 voorsprong na 4 gewonnen partijen op rij. Bram en Nick lieten zich niet kennen en trokken op de valreep de stand gelijk, waarmee het vierdeklassedebuut werd opgefleurd met 5 punten.

Attaque 4 debuteert dit seizoen in de 7e klasse. De eerste concurrent voor de onervaren mannen was Maashorst 4 uit Uden. Het duurde niet lang voor het allereerste punt voor het nieuwe team, want Niels Braams startte sterk en won de eerste partij van de avond. Robert Wielink en Iroy van Driel verloren hun eerste competitiepartij. Het dubbel ging wel naar Attaque en dat was het begin van een goede run, want Robert en Niels zorgden voor een 4-2 voorsprong. Toch moesten de Rooienaren daarna gaan waken voor een nederlaag, want Maashorst won de volgende drie partijen voor een 4-5 voorsprong. Niels zorgde echter voor een perfect debuut voor hem en een prima resultaat voor het debuterende team, want ook de wedstrijd van Attaque 4 eindigde in 5-5.

Attaque 1 speelde door het terugtrekken van een tegenstander niet. Het vaandelteam speelt volgende week haar eerste wedstrijd.