Logo mooirooi.nl
Voormalige gemeentehuis   | Fotonummer: 5ea135
Voormalige gemeentehuis
Politiek Meierijstad

'Openbare bijeenkomst over toekomst Roois raadhuis

Sint-Oedenrode - Politieke partij Hart houdt dinsdagavond 24 september in de Knoptoren in Sint-Oedenrode een openbare bijeenkomst over de toekomst van Kasteel Dommelrode. De deur gaat om 19.30 uur open, het programma begint om 20.00 uur.

'Bocht!?' is de titel van de avond. Daarmee wordt verwezen naar de oorspronkelijke naam van het gebouw uit de zestiende eeuw, dat nu onder meer dienst doet als gemeentelijk bestuurscentrum.

Gevoelig
"Burgemeester Van Rooij liet al weten dat een mogelijk vertrek van de gemeenteraad uit Sint-Oedenrode gevoelig ligt en daarmee heeft hij niks teveel gezegd", aldus fractievoorzitter Laurens van Voorst van Hart. "Juist daarom is het goed om met inwoners van 'Rooi' van gedachten te wisselen hierover."

Het College presenteerde onlangs twee opties: in kasteel Dommelrode aan het Burgemeester Wernerplein blijven en dat gebouw aanpassen of een compleet nieuw bestuurscentrum bouwen in Veghel. De plannen zijn in de week gelegd bij diverse maatschappelijke organisaties en bij de politiek.

Verhuizing
"Maar de Rooienaren zijn door de gemeente nog niet benaderd. Dat gaat pas gebeuren nadat de raad instemt met een mogelijke verhuizing. Wij van Hart horen de inwoners liever voor we die knoop mogelijk doorhakken."

Het wordt geen avond van louter protest, belooft Hart. Van Voorst: "Want we kunnen wel boos nee zeggen, maar moeten ook de problemen onder ogen zien. Want het gebouw staat grotendeels leeg en voldoet ook niet aan de eisen van deze tijd." Het programma begint met een toelichting op de aanleidingen voor het bedachte onderzoek, de opties die volgens het College voorhanden zijn. Daarna wordt met de aanwezigen gedebatteerd over mogelijke alternatieve scenario's.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!