Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 66456f
Foto: Jos van Nunen

Winkel als verlengstuk van 'pure' voedselproducten

Sint-Oedenrode - Ondernemen begint vaak met een ideologie. Met een idee dat het anders kan, of zelfs moet. Dat was bij Benny Verhagen zeven jaar geleden zeker het uitgangspunt toen hij startte met Puur Brabant. Zijn visie? Pure producten, recht van het land bij de consument op het bord. De Nijnselaar bleef zijn koers varen en dat levert inmiddels succes op. De gloednieuwe winkel van Puur Brabant in Nijnsel wordt aanstaande vrijdag officieel geopend, waar aansluitend een feestelijk weekend aan gekoppeld is. Vrijdag, zaterdag en zondag zal de winkel aan de Lieshoutseweg geopend zijn en is tevens iedereen van harte welkom bij het Weekend van het Varken op de Houtsestraat bij familie van den Berkmortel.

Vroeger zat er in veel gezinnen wel een boer. Nu zijn er families die niet eens één boer kennen. Daardoor weten steeds minder consumenten wat een boer precies doet en dat hij staat voor gezond eten met een groot hart voor dierenwelzijn. Benny zal dit altijd met hand en tand verdedigen. Dit gedachtegoed komt terug in zijn boerderijwinkel. Het is het verlengstuk van de 'pure' voedselproducenten. Zo is het ook begonnen, want vanaf dag één werken ze nauw samen met familie van den Berkmortel. Zij zijn voorvechter van opbouwende reclame rondom boeren en het voedsel dat ze produceren. Vanuit de sector is er jarenlang te weinig aandacht besteed aan een positief geluid. Samen organiseren ze daarom ieder jaar het Weekend van het Varken. "Bezoekers ervaren met al hun zintuigen hoe het boerenleven in elkaar zit", blikt Benny enthousiast vooruit op komend weekend. En buiten dit weekend om, wat jaarlijks veel bezoekers trekt, blijven de twee bedrijven samenwerken. In de nieuwe ontmoetingsruimte 'Bij Kato' op de locatie aan de Houtsestraat gaan Doreen en Marcel uitjes en excursies aanbieden. Nieuwsgierig? Kijk dan op www.bijkato.nl.

Puur Brabant werkt eveneens nauw samen met andere boeren en producenten van voedsel wat 'dichtbij' wordt geproduceerd. Het begon allemaal met vlees, maar inmiddels zijn er in de winkel ook brood, zuivel en zelfgemaakte kant-en-klaarmaaltijden te verkrijgen. En het assortiment zal de komende tijd steeds verder worden uitgebreid. De eerste reacties zijn in ieder geval enorm positief. Mensen weten dat ze in de winkel van Puur Brabant alleen maar gezonde lokale producten kunnen kopen en dat past in deze tijd. Naast dat de boerderijwinkel voor extra leefbaarheid zorgt in het dorp, trekt het ook vele bezoekers uit de regio naar zich toe. "Dat was al zo, maar door de beter bereikbaarheid, de zichtbaarheid en het verbrede assortiment, zal dat alleen maar meer worden", verwacht Benny.

Zijn lijfspreuk is 'Doen wat je zegt en zeggen wat je doet'. Dat maakt hij samen met Marieke en zijn team dagelijks waar. Iedere dag weer pure producten van het land. Ben je in de winkel? Vraag eens door naar het proces erachter en wat volgt is een boeiend verhaal waardoor het vlees op je bord nog lekkerder smaakt.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!