Rhode verliest in blessuretijd van Geldrop

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout Bouw verloor zondag in de 92e minuut de bekerwedstrijd tegen Geldrop. In de 90e minuut leek Rhode op weg naar de overwinning, de keeper was al gepasseerd, maar een verdediger voorkwam het doelpunt en uit de daarop volgende counter werd het vervolgens 2-3 voor de gasten.

Geldrop kwam heel goed uit de startblokken, al in de 6e minuut was het raak. Een snelle aanval werd in tweede instantie onhoudbaar binnen geknald. Rhode had een kansje uit een vrije trap, maar voor de rest bepaalde Geldrop het spel. In de 19e minuut was het al weer raak. Een hoge bal werd door keeper Thijs van Esch weg gestompt, maar tegen de rebound had hij geen verweer, 0-2. Een grote uitslag leek er aan te komen, maar Rhode kwam langzamerhand toch in de wedstrijd. Een eerste kans was er voor Bas van Kuringen, maar zijn schot werd nog gestopt. In de 37e minuut was het wel raak, Paul Smeets lanceerde Bas van Kuringen die met een fraai boogballetje de keeper kansloos liet, 1- 2.

Na rust bleef Rhode het initiatief houden, had veel balbezit en de beste kansen. Al in de 50e minuut leverde dit een doelpunt op. Coen van Langen lanceerde Joep van de Mortel die de keeper fraai omspeelde en rustig de gelijkmaken binnentikte, 2-2. Rhode bleef een veldoverwicht houden en in de 90e minuut leek daarvoor de beloning te komen. Mark van der Zanden passeerde de keeper en schoot op goal, maar een verdediger van Geldrop kon met een sprintje de bal nog net tot corner tikken. Deze corner leverde niks op, de bal werd door een aanvaller opgepikt en die begon aan lange rush. Bij de achterlijn legde hij de bal terug op een medespeler, die vervolgens de 2-3 eenvoudig kon binnen tikken.

A.s. zondag gaat Rhode naar Geldrop voor de wedstrijd tegen Braakhuizen. Rhode kan zich nog plaatsen voor de volgende ronde, maar alleen als het zelf wint van Braakhuizen en VV Schaesberg verliest van Geldrop, maar zelfs dan is het nog wel afhankelijk van het doelsaldo.