Afbeelding

5 goede keuzes voor jouw nieuwe woning

Algemeen Ingezonden

Eindelijk is het zover: je hebt je droomhuis gevonden. Voordat je gaat verhuizen, moet je wel een aantal keuzes te maken. Ga je bijvoorbeeld verbouwen of houd je de woning in zijn huidige staat? Ook is het belangrijk om te denken over verduurzaming of de juiste beveiliging. Een aantal mogelijkheden lees je in dit artikel.

Verduurzaam je huis
Het is nooit verkeerd om je nieuwe huis te updaten met de beste energiebesparende maatregelen. Het is goed voor het milieu en voor je portemonnee. Denk hierbij aan het isoleren van je spouwmuur of vloer. Vergeet ook niet om een nieuwe en zuinigere cv-ketel te laten plaatsen. Ben je benieuwd hoeveel een nieuwe cv aanleggen gaat kosten? Dat is afhankelijk van het type dat je koopt.

Goede beveiliging
Je wilt je nieuwe woning natuurlijk optimaal beschermen tegen inbrekers. Investeer daarom in kwalitatief hang- en sluitwerk. Dit houdt in dat je sloten koopt met een SKG*** keurmerk. Vergeet de ramen op hogere verdiepingen niet, want deze zijn ook kwetsbaar voor inbrekers. Een beveiligingscamera laten installeren zorgt voor extra zekerheid, bijvoorbeeld bij je voordeur en oprit.

Je energiecontract
Wanneer je gaat verhuizen, heb je verschillende keuzes met betrekking tot je energiecontract. Heb je een vast contract dat nog niet afloopt? Dan is het meestal voordeliger om je bestaande contract mee te nemen naar je nieuwe woning. Heb je juist een variabel contract dat je ieder moment mag opzeggen? Dan loont het vaak om een nieuw contract af te sluiten met een fijne welkomstkorting.

Investeer in de belangrijkste zaken
Een nieuwe keuken, badkamer, gordijnen, vloer en meubels: het tikt allemaal aan. Daarom is het verstandig om je voor nu te focussen op de belangrijkste permanente zaken in huis. Investeer dus in vloer, maar wacht nog een aantal jaar voordat je de oude keukenkastjes vervangt. Deze zijn over een aantal jaar nog steeds makkelijk te vervangen.

Doe het zelf
Ben je van plan om een paar ruimtes te verbouwen voordat je verhuist? Overweeg dan om een aantal klusjes zelf te doen. Zelfs onervaren klussers zijn in staat om, puin te ruimen en bouwmaterialen te kopen. Schakel vervolgens echte vakmannen in om het fijne werk uit te voeren, zoals het leggen van tegels en het plaatsen van sanitair of keukenapparatuur.