Logo mooirooi.nl
Suburbane huizen met tuinen bestaan niet in China   | Fotonummer: aed10b
Suburbane huizen met tuinen bestaan niet in China
Evenementen / Sint-Oedenrode

Rooise toparchitect bouwt in China letterlijk aan de toekomst

Sint-Oedenrode – Een architect kijkt met andere ogen naar de wereld. Dat is bij toparchitect Joost van den Hoek niet anders. Hij noemt Sint-Oedenrode – net als de meeste Nederlandse dorpen – een wonder der beschaving. Wat moet metropool Shanghai dan wel niet zijn? DeMooiRooiKrant is in contact gekomen met deze oud-dorpsgenoot. In dit interview vertelt hij over zijn werk, zijn kijk op het leven en over de wondere wereld van Shanghai.

Het komt niet heel vaak voor dat een Rooienaar op een TedX-podium staat. Mies de Koning kreeg het voor elkaar. Daar vertelde hij enkele weken geleden over in deze krant. Met Joost van den Hoek is zeer zeker een volgend inspirerend verhaal binnengehaald. Op 4 oktober houdt hij een presentatie bij TedX Veghel. Daar kijken veel mensen nu al naar uit. Kan dit interview gezien worden als een voorproefje? Dat weten we pas wanneer zijn TedX-avontuur is afgelopen.

Stel je zelf eens voor aan het Rooise publiek.
"Joost van den Hoek is mijn naam. Ik ben Stedenbouwkundige Director of Urban planning and Design Nitagroup Shanghai. Ik ben geboren in Sint Oedenrode. Daar kom ik nog regelmatig op bezoek bij mijn ouders aan de Lindendijk. Na mijn vele omzwervingen in Azië, waar de slimme rijke mensen in de stad wonen en eenvoudige arme mensen in een dorp, zie ik Sint-Oedenrode evenals de meeste Nederlandse dorpen als wondertjes van beschaving. Zorgvuldig geplande bebouwing met historische kernen, gecultiveerde landschappen en gezonde, welvarende en gelukkige inwoners. In mijn jeugd woonden we op de Dommelrodelaan. Ik ging naar basisschool Dommelrode en na school ging ik dagelijks spelen en hutten bouwen in de Diependaal, achter ons huis. Ik was als jongen altijd aan het knutselen en dingen aan het maken. Mijn ouders (een Philips ingenieur en lerares Frans) hebben mijn zus en mij opgevoed met veel klassieke muziek, mooie boeken, internationaal museumbezoek en nadruk op schoolprestaties en studeren.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!