Logo mooirooi.nl
De groep luister geboeid naar de presentatie.   | Fotonummer: a491d6
De groep luister geboeid naar de presentatie.
Meierijstad

Startersnetwerk neemt starters mee in wereld van social media

Meierijstad - Na een succesvolle aftrapbijeenkomst in maart kwamen vanochtend ruim dertig startende ondernemers uit Meierijstad bijeen voor een kennissessie over social media. Onder het genot van een smaakvol ontbijt inspireerde social mediagoeroe Herman Couwenbergh de ondernemers over het gebruik van social media als onderdeel van hun business.

Hij gaf een aantal bruikbare tips voor het inzetten van o.a. Twitter, Facebook, LinkedIn, Pinterest, Instagram etc. om zo meer zichtbaarheid te creëren voor de startende onderneming. De gouden tip van Herman; "Zoek vooral de interactie op en help je doelgroepen verder vooruit middels jouw advies. Zo maak je jezelf populair. Onthoud dat niemand van reclamefolders houdt, dus maak van jouw social media accounts een vakblad." 
Uit de positieve reacties van de starters blijkt dat de sessie veel nieuwe inzichten geeft waarmee ze gelijk aan de slag kunnen. "Een snelle presentatie met genoeg diepgang. Zelf houd ik erg van snelheid en Herman weet duidelijk waar hij het over heeft!", vertelt prestarter Hanneke van der Velden. Ook gaven de starters na afloop aan dat ze graag een vervolgsessie willen met een meer praktische insteek. "We gaan deze kleinschalige kennissessies vaker organiseren. Je merkt dat starters dan nog sneller met elkaar in gesprek gaan. Ook voor dit onderwerp geldt dat starters elkaar juist kunnen helpen", zegt Lonneke van der Linde - Coördinator van het Startersnetwerk.
Het Startersnetwerk is een initiatief van de gemeente Meierijstad, Rabobank en Platform Ondernemend Meierijstad (POM). Het Startersnetwerk helpt startende ondernemers hun weg te vinden bij vraagstukken, om verbindingen te leggen, kennis te delen en zorgt voor een laagdrempelige kennismaking met collega-ondernemers en overheid.

Ben jij een startende ondernemer en wil je de volgende keer ook aansluiten? Meld je aan voor startersnetwerk Meierijstad via: starters@pom.nl. De eerstvolgende bijeenkomst 'Valkuilen en blunders in het ondernemerschap' met spreker Bob Hutten staat gepland op woensdag 22 mei van 19.30 – 22.00u bij de Verspillingsfabriek in Veghel.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!