Rhode wint van Leones

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout Bouw verloor vorige week zondag in de blessuretijd van Woezik met 1-0, maar afgelopen zondag werd dit tegen Leones, ook in blessuretijd, recht gezet. Een 0-1 achterstand werd in de laatste 10 minuten nog omgezet in een 2-1 overwinning.

Het was zondag erg warm en op een of andere manier werd er ook niet op het scherpst van de snede gevoetbald. Technisch had Leones misschien wel het betere van het spel, maar Rhode had misschien toch wel de beste kansen voor rust. In de 19e minuut waren er twee goede kansen voor Leones, een afstandsschot werd goed gestopt, en ook uit de corner die daar op volgde was een goede redding nodig om de nul te houden. Maar ook Rhode was dicht bij een doelpunt; eenmaal werd de lat geraakt en in de 31e minuut raakte Serge Voss uit een vrije trap de paal en vervolgens kon Glenn van Lieshout de rebound net niet afwerken.
Na rust veranderde er niet zo veel. Leones had wat meer balbezit, maar dit leverde niet zo veel op. Toch kwam het in de 53e minuut op 0-1. Marco Kooijmans kreeg de bal aangespeeld en uit een moeilijke hoek wist hij de bal goed af te ronden.
Er kwamen toen wat kansen voor Rhode, maar die leverde alsnog niets op, In de 83e minuut leek Leones de strijd te gaan beslissen, maar een levensgrote kans werd verprutst. In de 85e minuut was het de beurt aan Rhode. Pieter Verbruggen ging op rechts goed door en zijn voorzet werd door Serge Voss ingekopt, 1-1. Rhode ging er weer in geloven en waar het vorige week fout ging, in blessuretijd, kon nu de volle winst gepakt worden. Een vrije trap werd goed voor de goal gegooid, en Serge Voss pikte de bal op en met een fraaie omhaal liet hij de keeper kansloos, 2-1. Komende twee weken zijn er inhaalprogramma's. Rhode 1 is dan vrij. A.s. zondag zijn er wel drie wedstijden voor de lagere teams.