Logo mooirooi.nl
Pim van Dinten (31) en Joost Reijers (28)    | Fotonummer: 506d08
Pim van Dinten (31) en Joost Reijers (28)
Human Interest

Huisje, boompje, baby

Sint-Oedenrode - Pim van Dinten (31) en Joost Reijers (28) zijn hartstikke gelukkig. Ze wonen samen, nu tijdelijk in de Beelstraat in Sint-Oedenrode waar ik hartelijk word ontvangen. Binnenkort kunnen ze hun droomhuis betrekken, wat op dit moment in aanbouw is. Ze hebben elkaar vijf en een half jaar geleden ontmoet en hebben zo'n beetje alles wat hun hartje begeert, behalve één ding: een kind.

Door: Caroline van der Linden

Pim en Joost hebben al een hele tijd een kinderwens. "We wisten het al snel na onze eerste ontmoeting. Wij willen heel graag een gezin stichten." Het blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je het hebt over een homostel. Maar wat zijn de mogelijkheden voor twee mannen? Pim en Joost bezochten een bijeenkomst voor homo- en lesbische stellen met een kinderwens van stichting "Meer dan Gewenst". De stichting is er voor roze wensouders én roze gezinnen. Joost: "Er was een hoogleraar aanwezig die onderzoek deed naar roze-ouderschap. Zij gaf aan dat kinderen gemiddeld gezien net zo gelukkig zijn bij twee vaders of moeders, als bij een vergelijkbaar hetero-stel. Dit vonden wij erg belangrijk om te horen. Het is dus niet alleen iets wat we zelf graag willen, maar het is ook prima voor een kind. Als zou blijken dat ons kind ongelukkiger zou worden, zou dat voor ons een reden zijn om er niet aan te beginnen. Alle mogelijkheden hebben we besproken, voor ons zijn draagmoederschap of co-ouderschap de opties waar we voor open staan." Voor de laatste optie zijn Joost en Pim op zoek in hun eigen omgeving. Ze vinden het belangrijk dat de moeder vlakbij woont, zodat hun kind in één buurt opgroeit met zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes. Pim: "Mocht er een vrouw zijn die een kinderwens heeft, maar geen partner, dan gaan wij graag in gesprek." Daarnaast overdenkt de zus van Pim (Lotte) draagmoeder voor haar broer en zijn vriend te worden, maar er komt ontzettend veel bij kijken.

Lees aanstaande woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat de huidige Alzenau brug aan de Corridor van naam moet veranderen naar de persoon die deze brug veroverde: Capt. Fred A. Hancock.Reageren!