Logo mooirooi.nl
Rijen dik voor de Intertoys, jaren geleden.   | Fotonummer: a4dd48
Rijen dik voor de Intertoys, jaren geleden.

Van dikke rijen voor de deur, naar gesloten deur

Sint-Oedenrode – De sluiting van meer dan honderd Intertoys winkels heeft er flink ingehakt in Nederland. Veel kernen moeten het binnenkort doen zonder speelgoedzaak. Het is bijna niet voor te stellen dat kinderen zich in een fysieke winkel niet meer kunnen vergapen aan legodozen, poppen en spelletjes. Wie had dat jaren geleden gedacht? Toen stond het ook in Sint-Oedenrode rijen dik.

Oud-uitbater van Intertoys, Jan de Werdt, denkt met weemoed terug aan die periode. Vele jaren lang runde hij de winkel. "We organiseerden van alles; Lego bouwwedstrijden op de kiosk, een Flippo ruilbeurs, een ruilbeurs voor Pokémonkaartjes, Zevensprong traktaties, een autoracebaan op de Markt en fotosessies met Sinterklaas. Het was dan altijd enorm druk en mooi om te zien hoe enthousiast al die kinderen waren", blikt De Werdt terug. Heel wat jongeren uit Sint-Oedenrode hebben er memorabele momenten meegemaakt. Het gaat om al die mensen die nu tussen de 18 en 33 jaar zijn. Wie weet vinden ze zichzelf nog wel terug op één van deze foto's.
Er zijn inmiddels andere tijden aangebroken. Speelgoed gaat er bij grote ketens vaak in stuntprijzen uit en steeds meer mensen kopen via internet. Dat is een doodsteek gebleken voor de traditionele speelgoedzaken. Het is straks geen zekerheid meer dat ieder centrum een speelgoedwinkel heeft. Eind mei sluit Intertoys haar deuren in Sint-Oedenrode. "Dat is mede veroorzaakt doordat de winkel niet meegegaan is in de hedendaagse tijd", vindt De Werdt. "Wat – voor iedere winkel – nodig is, is sfeer, gezelligheid, beleving, service, verrassing en garantie. Dat zijn de wapens waarmee je nu en in de toekomst het verschil kunt maken."

De Werdt biedt ondernemers van de toekomst de kans om in het filiaal aan Markt 20 een eigen (speelgoed)winkel te runnen. Bouwkundige voorzieningen en mogelijk inventaris zijn al aanwezig.
Winkelruimte 225m2, magazijnruimte 130 m2 en achteringang voor laden en lossen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!