Rooi bekert door, maar verliest ook

Sint-Oedenrode - Dit weekend stonden er twee Limburgse wedstrijden op het programma voor Rooi dames 1 namelijk de bekerwedstrijd tegen Nova dames 1 en een competitiewedstrijd tegen Venlo dames 1. Er werden dit weekend punten gepakt, maar helaas ook verloren.

De zesde ronde van de Silver Cup stond er vrijdagavond op het programma voor de Rooise dames. Voor deze wedstrijd reisden de dames naar Heerlen om aan te treden tegen Nova dames 1. Er werd gevochten en gestreden, maar uiteindelijk werd er niet voor niks afgereisd naar Heerlen. De dames kregen één strafcorner en Anouk van Nistelrooij stond klaar. Sloeg. Doelpunt. 0-1 voor Rooi. Het Rooise doel werd schoon gehouden. Na het laatste fluitsignaal was er een grote euforie, maar de pijlen werden snel gericht op de volgende wedstrijd. Rooi dames 1 – Venlo dames 1.

Sportpark Kienehoef was het strijdtoneel om punten te pakken tegen de nummer 5 Venlo. De kanjers uit M8E1 Chayenne en Isa scoorden al vroeg in de eerste helft de 1-0 voor Rooi. Het was nu zaak om door te pakken voor de Rooise dames. Helaas was het Venlo die het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde. 0-1. De dames lieten het hier niet bij zitten en vochten terug. Door de druk en positieve energie scoorde Rooi voor rust de 1-1. De tweede helft werd er weer gevochten, maar was het Venlo die aan het langste eind trok en zo werd er verloren. 1-2.

De dames kijken terug op een goede wedstrijd en gaan komende zondag vol goede moed de strijd weer aan met Goirle dames 1. Op 19 april staat de zevende ronde van de Silver cup in en tegen Beuningen op de planning. We zien jullie graag zondag in Goirle om 12.45 uur.