Afbeelding

Fantastisch weekend voor Muziekvereniging Meierijstad

Algemeen

Twee bijna uitverkochte zalen…..een enthousiast publiek…..veel lovende woorden……
Dat is de optelsom van de eerste MvM meets…..concerten die afgelopen weekend werden gegeven in de Brink in Eerde.

Toen Harmonie Nijnsel net voor de zomervakantie het besluit nam Muziekvereniging EDB te benaderen voor een samengaan van de verenigingen en voortaan in Eerde te gaan repeteren, had niemand kunnen vermoeden wat er in de periode daaropvolgend allemaal zou gaan gebeuren. Tijdens de zomervakantie waren er al aanmeldingen van een groot aantal nieuwe leden, uit Veghel, Eerde en Schijndel. Er kwam een nieuwe naam "Muziekvereniging Meierijstad", er volgde een druk bezocht "openingsconcert" en een supergeslaagde "kennismakingsmiddag" voor de leden onderling. Een enthousiaste club muzikanten stortte zich vervolgens helemaal op het eerste grote concert; "MvM meets….Cartoons & Celtic.

Vorige week mocht voorzitter Wim Beeks, tot zijn grote verrassing, een nominatie voor de cultuurprijs van de Gemeente Meierijstad in ontvangst nemen. Die prijs werd uiteindelijk niet door MvM in de wacht gesleept, maar de waardering van de Gemeente voor de inspanningen van de club was al een hele mooie opsteker.

Afgelopen weekend hebben de muzikanten laten zien wat de nieuwe muziekvereniging allemaal te bieden heeft. De gasten konden vóór de pauze genieten van de fantastische muziek van Jungle Book, met de filmbeelden van de marcherende olifanten op de achtergrond, de spannende muziek van Kuifje en de speelse klanken van Frozen, met het bekende "Let it go", gezongen door zangeres Suzanne van Dieperbeek. Het spektakelstuk " Cartoon" van componist Paul Hart, heeft vele uren repetitie gekost, maar de muziek bij de film van Tom & Jerry werd fantastisch neergezet door het nieuwe harmonieorkest. Na de pauze was het de beurt aan de percussiegroep van Muziekvereniging Meierijstad met hun uitvoering van "The Blue Man Group". Deze act van de mannen met hun blauwe maskers maakte veel indruk op het publiek. Na de Schotse klanken van de Hebriden Song en Hymne of the Highlands, werd het publiek verrast met de opkomst van "The Dutch Pipes and Drums". Deze club enthousiaste doedelzakspelers maakte het Schotse feestje compleet.

De leden van muziekvereniging Meierijstad kunnen terugkijken op een geweldig muzikaal weekend en trots zijn op wat zij het laatste half jaar, als nieuwe vereniging hebben bereikt!

OUD IJZER ACTIE

Op zaterdag 13 april gaan de leden van de club, als vanouds, weer oud ijzer ophalen in Sint-Oedenrode. Als u nog oud ijzer, aluminium, lood, zink e.d. kwijt wilt, kunt u zich aanmelden en het wordt aanstaande zaterdag bij u aan huis opgehaald. Aanmelden kan via ijzer@muziekverenigingmeierijstad.nl of via 06-20838667.