Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 069108
Foto: Henri van Doorn
Politiek Meierijstad

Oppositie Meierijstad wil minderheidscoalitie

Meierijstad - De meeste oppositiepartijen van Meierijstad zien een of beide afsplitsingen van voormalig Team Meierijstad het liefst in een oppositierol, lieten ze donderdagavond weten in een extra ingelaste raadsvergadering. "Anders hebben we nog steeds geen stabiliteit" vond men.

De andere fracties deden daar nog geen uitspraak over. Ook kregen 'Team A' en 'Team B' van verschillende fracties het advies om nu de tijd te nemen "om zichzelf te herontdekken" zoals Pascal Timmers (ex Team) het uitdrukte. Verder gaan met vijf wethouders, voor veel fracties een logisch vervolg van de ontstane situatie, zeker nu de harmonisaties tussen de fusiegemeenten achter de rug zijn, wilde er bij CDA-fractievoorzitter Johan van Gerwen nog niet in. De positie van wethouder Eric van den Bogaard (ex Team) stond niet ter discussie, over ex-wethouder Eus Witlox vielen harde woorden.
De woordvoerders van beide 'Teams', Mari van der Aalsvoort en Pascal Timmers, boden heel Meierijstad hun excuses aan voor het feit dat ze niet in staat waren gebleken om als één team Meierijstad te blijven besturen. De oppositiepartijen accepteerden die, maar rekenden de teams wél aan dat ze bij de openbaarmaking van de opsplitsing duidelijk hadden gemaakt dat ze graag deel zouden blijven uitmaken van de coalitie. Dat is op termijn vragen om problemen, aldus Laurens van Voorst (Hart voor Schijndel). Naar de opgestapte wethouder Eus Witlox werd hij persoonlijk. De man die hem tijdens het verkiezingsdebat publiekelijk had uitgemaakt voor "grote egoïst" kreeg er ongenadig van langs. Wie hem zou verwijten dat Witlox zich niet kon verdedigen, sneed hij de pas af. "Hij had zich hier kúnnen verdedigen." Dat Meierijstad zonder zesde wethouder verder zou moeten betekende in zijn opvatting voor de resterende vijf geen taakverzwaring, maar juist een taakverlichting "omdat vanwege zijn vertrek minder reparatiewerk nodig is."

Lees verder in DMRK van deze week

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!