Ollandia laat belangrijke punten liggen

Olland - SVSOS in Biest-Houtakker was afgelopen zondag de tegenstander voor Ollandia. Het weer zou geen spelbreker zijn en vele supporters waren afgereisd.

In de eerste helft leek Ollandia in eerste instantie moeite te hebben met het creëren van kansen. Het samenspel was niet optimaal, waardoor spelers van SVSOS regelmatig eenvoudig de bal veroverden. Zij bleken wel de ruimtes te vinden, waardoor Ollandia keihard moest werken om het eigen doel schoon te houden. Gaandeweg de eerste helft ging Ollandia beter voetballen, waardoor de combinaties wel gemaakt konden worden. In de 27e minuut resulteerde dit in een prachtige kans. Stefan Erven schoot in eerste instantie brutaal op doel, maar het was in tweede instantie Steven van Dijke die de bal via de binnenkant van de paal snoeihard binnenschoot. Ware het niet dat de keeper van SVSOS zich al omdraaiend alsnog de bal van de doellijn wist te houden. Wat een pech voor een hardwerkend Ollandia. De wedstrijd speelde zich vaker op de vijandelijke helft af, maar schoten waren niet zuiver en dus ongevaarlijk. In de 33e minuut belandde een puntgave dieptepass van William Bekkers achter de achterste linie van SVSOS. Robert Erven wist de bal op te vangen en hij draaide zich om los te komen van zijn tegenstander. Remco Voets was meegelopen. Helaas kreeg hij een duw alvorens hij kon schieten, waardoor een gevaarlijk schot uitbleef. De thuisploeg leek zich geen raad te weten met het jagende Ollandia. Een foute doeltrap van de keeper strafte Stefan Erven hard af door de bal eenvoudig aan te nemen. Helaas was Ollandia slordig in de afwerking, waardoor een corner het hoogst haalbare was. Voor rust waren er vele kansen voor Ollandia, maar de doeltreffendheid was vandaag ver te zoeken. Ruststand 0-0.
In de tweede helft was het spelbeeld vrijwel vergelijkbaar. De vele corners werden onvoldoende benut. Een vrije trap belandde in de muur. Steven van Dijke wist uit een corner te richten op doel. Helaas voor Ollandia werd de bal net over het doel getikt. In de laatste vijf minuten werd het nog even spannend aan beide zijden. Een schot van Ollandia werd door de keeper losgelaten, waardoor de bal alsnog in het doel leek te verdwijnen. Jammer genoeg wist hij de bal alsnog op te vangen. In de blessuretijd kreeg SVSOS een terechte vrije trap op een hele gevaarlijke plek, aan de zijkant van het 16m gebied. Iedereen zette zich schrap, maar het schot vloog kansloos voorlangs. Meer dan een 0-0 eindstand zat er niet in.