DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG Foto: Henri van Hoorn

Rhode pakt drie kostbare punten

Sint-Oedenrode - Het was prachtig voetbalweer zondag: een mooi zonnetje, weinig wind en een grasmat die er op het oog geweldig bij lag. Maar schijn bedroog: de kwaliteit van het hoofdveld van Oirschot Vooruit (natuurgras) was heel slecht. Spelers van beide partijen hadden daar zichtbaar moeite mee. Het gevolg was een kwalitatief matige en rommelige wedstrijd.

Bij de warming-up kreeg Rhode een tegenvaller te verwerken: Mart Krüsemann blesseerde zich zodanig, dat hij niet aan de wedstrijd mee kon doen. Joep Vermeltfoort nam zijn plaats in. De wedstrijd speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af. Geen van beide ploegen creëerde in de eerste twintig minuten een doelkans. Maar in de 21 minuut wist Serge Voss met een geslepen steekbal Simon van de Wetering te bereiken, die op kon stomen naar het strafschopgebied. De keeper kwam uit, maar Simon schoof de bal bekeken door zijn benen in het doel: 0-1. Wie dacht dat dit voor Oirschot Vooruit een wake-up call zou betekenen, had het mis. Men bleef slordig en met weinig overtuiging voetballen. Verder dan een verwaaide voorzet die op de lat viel kwam men niet. Rhode bleef geconcentreerd verdedigen, gaf niets weg, maar kon aanvallend ook geen potten breken.
Na de rust eenzelfde spelbeeld: Oirschot Vooruit probeerde het wel, maar stuitte iedere keer op een hecht verdedigingsblok van Rhode. Men creëerde op deze manier niet één doelkans. Oirschot probeerde het ook met hoge ballen, maar Rhode-doelman Paul van Heesch was heer en meester in zijn strafschopgebied en maakte alle hoge ballen zelfverzekerd onschadelijk. Pas in de 86e minuut kreeg Oirschot zijn eerste goede kans. Maar Paul van Heesch lag in de weg bij een intikker van Oirschot en de daaruit voortkomende rebound werd van de lijn gehaald.
Door allerlei kleine blessures en wissels werd er maar liefst 5 minuten extra gespeeld. Hoewel Oirschot Vooruit achterin steeds meer ruimte weggaf, kon Rhode die ruimte niet omzetten in doelrijpe kansen. Simon van de Wetering leek in de 92e minuut de beslissing te kunnen brengen, maar een Oirschot-verdediger kon hem net van een schotpoging afhouden. Rhode voetbalde de wedstrijd zelfverzekerd uit zonder één moment in problemen te komen.
En dus kon Rhode 3 belangrijke punten mee naar Rooi nemen. Vroeger zeiden we na zo'n wedstrijd: drie punten bijschrijven en de wedstrijd snel vergeten.
Komend weekend is een inhaalweekend. Rhode 1 is vrij en speelt op donderdag thuis tegen Geldrop. Voor de overige teams is er voor de meeste teams wel een t inhaalprogramma.