Logo mooirooi.nl
Deze kinderen zijn heel erg dankbaar.   | Fotonummer: daf03d
Deze kinderen zijn heel erg dankbaar.
Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Ondersteuner Rooise hospice rond renovatie school in Haïti

In het jubileum jaar 2018/2019 renoveert Nieuwtij -school voor zelfontwikkeling- de Angels of Lightschool in Haïti. De basisschool en het beschermingskamp zijn opgestart na de aardbevingen in 2010. Eerst werd onderwijs gegeven in tenten, later werd er een school gebouwd. De school biedt onderwijs aan 900 kinderen. Dagelijks komen de kinderen uit de nabijgelegen tentenkampen en de armste wijken naar de school. De beschermingskampen van de school huisvesten 160 kinderen van 7 tot 14 jaar en 40 kinderen tot 6 jaar. 

De renovatie, die halverwege 2018 werd opgestart, is nu afgerond en wordt opgeleverd. De gebouwen kregen een 'upgrade', en laten door de verzorging ook zien dat de kinderen die er komen 'de moeite waard zijn': de moeite waard om les te geven en op te vangen in een goed verzorgde omgeving.
"We vinden het belangrijk ons werk – gericht op het individuele ontwikkeling- te verbinden met iets groters in de wereld. Soms wordt zelfontwikkeling gezien als 'navelstaren'. Dat is het zeker niet. Wie zichzelf ontwikkelt en beter leert kennen, krijgt als vanzelf meer ruimte en begrip voor de ander. Wij laten dat zien door onze steun voor de Angels of Lightschool. Zij richten zich, net als wij, op scholing en overdracht om daarmee zelfredzaamheid te bevorderen, wat heel concreet wordt op deze school."
Met deze woorden begonnen we in 2018 aan de renovatie. 
Over de intentie om elkaar te helpen zei Desmond Tutu: " We hebben elkaar nodig en geven maakt gelukkig. Gevangen in de wereld van 'steeds hoger op en steeds meer' worden we eenzaam. Door te geven leggen we de verbinding met anderen, worden we gelukkig: 'jouw geluk is mijn geluk'. Of zoals ze in mijn land zeggen "UBUNTU', dat betekent: ik ben omdat wij zijn.  Om mens te zijn hebben we andere mensen nodig."
In die geest hebben we besloten om voort te gaan met een jaarlijkse ondersteuning van de school – als inspiratie voor onze eigen school: NieuwTij bestaat alleen in verbinding met de deelnemers en de buitenwereld. Daarnaast ondersteunt NieuwTij middels scholing Hospice Dommelrode in Sint-Oedenrode, evenals vier andere huizen Bijna-Thuishuizen in de regio.
Ondertussen werken we door aan de ontwikkeling van tevredenheid en innerlijke rust voor mensen in onze stressvolle, westerse maatschappij. We merken dat veel mensen en ook organisaties opzoek zijn naar zingeving. Wij reiken mensen sleutels aan met het motto: 'je kunt de wind niet keren, maar wél kiezen hoe je de zeilen zet.' 
Concreet betekent dat een programma van trainingen (mindfulness, zingeving, omgaan met ziekte en sterven), werk met het labyrint en de verhalentuin enzovoorts. 
Voor het werk in onze eigen Hof van Heden, tuin en labyrint, is er ruimte voor vrijwilligers.
Wil je helpen: neem contact op, je bent welkom! Daarmee help je ons helpen.

Welkom ook op onze eerstvolgende bijeenkomst, 6 april 'kring leven in aandacht', kijk voor onze activiteiten op www.nieuwtij.nl/agenda. Mail janweeda@hetnet.nl / 06 22 491501. NieuwTij is een initiatief van Lieve Janssens en Jan Weeda. Hof van Heden ligt naast Landgoed Baest in Oirschot.  Info renovatie:  https://wereldouders.nl/nieuws/nieuwtij-financiert-renovatie-angels-light-school    
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!