Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 9cdcb6
Foto:
Meierijstad

De Vijfmaster Gezonde School

Meierijstad / Veghel - Op donderdag 21 Maart overhandigde wethouder Coby van der Pas het vignet "Gezonde School" aan Ellen Vos, directeur van Basisschool De Vijfmaster

Basisschool De Vijfmaster is de vijfde school in Meierijstad die een certificaat in ontvangst mag nemen. Binnen het thema gaat het om stimuleren van een actieve leefstijl onder leerlingen. Denk hierbij aan het geven van kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs en extra aandacht voor inactieve leerlingen. Maar ook het aanbieden van een breed en gevarieerd aanbod van voor-, tussen- en naschoolse sport- en bewegingsactiviteiten in samenwerking met buitenschoolse beweeg- en sportaanbieders hoort bij bewegen en sporten in en rondom de school.
De school is trots op het behalen van het vignet. Vanaf nu zal het logo Gezonde School naast het logo Europees schoolfruit prijken in de school. Zo kan iedereen zien dat basisschool De Vijfmaster een gezonde school is!

Gezonde school
Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl.

Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!