Afbeelding
Foto: Kim Schepens

Geen papiertje meer te vinden…

Algemeen

Sint-Oedenrode - Rondom de Odaschool is geen blikje, papiertje of plastic zakje meer te vinden. Was dat overal maar zo! Het vele afval in bermen, in het water, in parken en bosjes is voor de meeste mensen een doorn in het oog. Het wekt ongeloof en onbegrip. Daarom is de Nationale Opschoondag zo'n goed initiatief. Op deze dag trekken burgers erop uit om afval op te ruimen. Die dag breekt zaterdag aan, maar vandaag was de Odaschool al aan de beurt.

Om de kinderen van de Odaschool en de daar gevestigde kinderopvang een stukje bewustwording mee te geven, werd een Opschoonactie op touw gezet. Zonnetje er bij – het is inmiddels lente – gele of oranje hesjes aan en gaan met die banaan! Tientallen helpertjes speurden rondom het gebouw bosjes en grasvelden af, op zoek naar rotzooi. Na eventjes hard werken was er geen papiertje meer te vinden… Hoe lang zal dat zo blijven?

Voorafgaand aan de Opschoondag hebben de kinderen Milieueducatielessen gehad. Omgaan met zwerfval, maar ook leren recyclen zijn een wezenlijk onderdeel van dat programma. Deze Rooise kinderen hebben beloofd zich er aan te houden. Nu de volwassenen nog!

De Nationale Opschoondag is op zaterdag 23 maart. Help jij ook een handje mee?

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding