Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: c99943
Kunst en Cultuur

Expositie 'harde' kunst bij Restaurant Wollerich

Sint-Oedenrode - Vanaf 20 maart zijn bij sterrenrestaurant Wollerich in Sint-Oedenrode de gegoten schilderijen van Vanessa Jongebloet en de geblazen sculpturen van Karin Kaijen te zien. Beide technieken geven prachtige vormen en  natuurlijke kleuren. Samen met de kunst uit de keuken van Gerard Wollerich een mooie combinatie.

Vanessa Jongebloet is opgeleid als restauratie schilder. Vanuit deze oorspronkelijke technieken zoals marmeren en werken met bladgoud heeft ze zichzelf verder ontwikkeld als beeldend kunstenaar. Ze gebruikt onder andere epoxyhars en olieverf om kiezel- of mineraalvormige doeken te maken. Ze noemt haar voorstellingen 'Structures of Life'.
Karin Kaijen is van oorsprong bloemsierkunstenaar en is sinds 2 decennia glaskunstenaar. Ze doet aan glasfusen en glasblazen. Ze probeert de grenzen van het glas maken te vinden en maakt onder andere gebruik van edelmetalen, brons, koper, goud en zilver. De technieken van beide dames zorgen voor diepe natuurlijke tinten en ijzersterke kunstwerken. 'Je kunt ze afnemen met een doek', roepen beide dames lachend in koor als ze met gastvrouw Meriam Wollerich door het prachtige restaurant lopen.

En inderdaad, deze bijzondere expositie maakt een korte wandeling tijdens een lunch of diner zeker de moeite waard. Restaurant Wollerich onderscheidt zich niet alleen door het heerlijke eten van chef Gerard Wollerich, maar ook door de bijzondere geëxposeerde hedendaagse kunst.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!