Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 2edc4a
Foto:
Column

Ben je nou alweer je stem kwijt?

Sint-Oedenrode - Ik heb woensdag gestemd. Deze keer op Balkenende, omdat wij hier in het Udense buurtschapje Slabroek nog wat achter lopen. Geen idee wanneer jullie in Rooi naar de gokkast mogen, ik bedoel stemhokje, maar ik heb een stemadvies, komt-ie:

De Amerikaanse president Ronald Reagan heeft op 78 jarige leeftijd een keer de rooie knop voor de lancering van zijn nucleaire wapens ingedrukt, toen hij de zuster van de thuiszorg wilde roepen. Kijk dus uit met ouwe politici. En stem ook niet op mooipraters, van die blabladors, daar lopen er ook een boel van rond. Zo'n typ dat wordt gevraagd om in 30 seconden een standpunt te verwoorden, en pas na 5 minuten weet in welke camera hij moet kijken. En als-ie dan eindelijk een mening formuleert, dan valt je mond open … zo slaapverwekkend is het.
Nee mensen, stemmen is net als oesters eten, soms krijg je een parel en soms vier dagen diarree. En daar weet Rooi alles van! Bij de vorige verkiezingen werd er massaal op Team Meierijstad gestemd, maar die zijn onlangs alweer gescheiden. De wittebroodsweken waren amper achter de rug!? Zat er iets in de bruidstaart? Ja, trouwen is makkelijk, maar om ook daadwerkelijk samen te blijven dat valt niet mee, dat weet ik uit ervaring. Het huwelijk is als een kajak: het zwalkt, het heeft géén automatische piloot en als je er eenmaal inzit, dan kun je seks wel vergeten. Mijn Ome Willy uit Olland zei van de week nog: "Mark, je moet er aan werken. Ik ben zelf twee jaar gelukkig getrouwd. Dat was in 1978 en 2002".
Nee, iemand kiezen lijkt leuk, maar voor je het weet ben je je stem kwijt! Geen idee of dit je helpt, maar ik voel me als kiezer ook vaak als een ouwe golden retriever. Voor de verkiezingen gooit degene waar ik op ga stemmen een stok - "Kijk Mark, pak 'm dan!" - ik ren er dan als een gek achteraan … maar na de verkiezingen blijkt telkens weer dat mijn baasje die stok nog steeds achter zijn rug heeft. Niks gegooid. Bah, het bleken weer 's loze beloftes. Rooi, pas op!


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!