Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: a86177
Foto: Hans van den Wijngaard
Kunst en Cultuur

Voorjaarsconcert "de Fanfare en de Dirigent"

Sint-Oedenrode - Het nieuwe voorjaarsconcert "De Fanfare en de Dirigent" van NJA staat in het teken van kennismaking met onze nieuwe dirigent Rens van Leeuwen.

De Dirigent
Begin dit jaar is de fanfare van start gegaan met een nieuw gezicht voor het orkest. Rens van Leeuwen heeft het stokje overgenomen van Dick-Jan Veerbeek en gaat zorgen voor een frisse wind bij NJA. Rens is een jong talent die op het moment aan het afstuderen is aan zijn master directie aan het conservatorium. Rens is een oude bekende van NJA daar hij les krijgt van oud dirigent Carlo Balemans en zelf eerder voor het opleidingsorkest stond. Een vertrouwd gezicht voor de muzikanten dus. Benieuwd naar Rens, check dan de website www.fanfarenja.nl/dirigent

De Muziek
Door het orkest waait weer een jonge frisse wind waarbij de klank en balans voorop staat. Jarenlang is er gekozen in de richting van meer populaire muziek waardoor de echte fanfare muziek op de achtergrond terecht is geraakt. Met dit concert wordt de nadruk weer op de echte fanfare muziek gelegd, zeer divers maar toch voor ieder toegankelijk. Onder meer het prachtige Procession to the Minster van Wagner en The Sunken Village van Philip Sparke zullen aan bod komen. Ook zal Freek Gevers zijn kunsten gaan vertonen op zijn bugel en de solo Gabriella's Song spelen. Dus muziek voor zowel de echte liefhebber van fanfare muziek alsook voor de luisteraar die lekker er even tussenuit wil.

Rens is op het moment druk met de muzikanten aan het stoeien om er een prachtig concert van te maken. De muzikanten zijn razend enthousiast en hebben er zin in, komt dat dus bewonderen op 14 april in Mariëndael, zaal open 14:00 uur, aanvang concert 14:30 uur, entree is gratis.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!