Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 366237
Foto:
Roois nieuwsbericht

Rooise wijken willen massaal aan zonnepanelen

Sint-Oedenrode - Bewoners van Cathalijne en Kinderbos zijn maandagavond in de Helden van Kien geïnformeerd over de mogelijkheden die zonnepanelen bieden. Op initiatief van een aantal bewoners uit de wijk Kinderbos heeft de organisatie 'Buurkracht' samen met adviesbureau 'Nibag' de mogelijkheden voor het besparen en zelf opwekken van energie in beeld gebracht.

"Het eerste kopje koffie is van de 'Helden van Kien'', vertelde dagvoorzitter, Frans Hulzink,  van de informatieavond over zonne-energie. "Aanvankelijk rekenden we op zo'n twintig belangstellenden, maar u bent met meer dan honderd mensen gekomen".

Hoofdthema van de avond was natuurlijk het al of niet aanschaffen van zonnepanelen. De afgelopen jaren zijn zonnepanelen behoorlijk in prijs gedaald. Momenteel is het volgens Marloes Bosman van Nibag, al mogelijk om tien panelen te kopen voor circa 2500 euro. Afhankelijk van de ligging van het dak en het al of niet aanwezig zijn van bomen die een schaduw op de panelen werpen, kunnen deze panelen in circa vijf jaar terug worden verdiend.

Lees woensdag het hele verhaal in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!