Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: ba509f
Foto: Jos van Nunen
Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Rooi zet de bloemetjes buiten

Sint-Oedenrode - Tijdens de koopzondag – 12.00 uur tot 17.00 uur – op 31 maart zetten de Rooise winkeliers in het centrum de bloemetjes buiten. Geniet tijdens deze prille lentedag van: lekker winkelen, gezellige terrassen, modeshows, haar- en make-up trends, proeverijen en vrolijke acts. Kom ook en vier samen met ons de lente!

Op de laatste zondag van de maand is het koopzondag in Sint-Oedenrode. 31 maart is tevens de eerste koopzondag in de lente. "Genoeg reden om het centrum in de bloemetjes te zetten", zegt Chantal van de Oever, van Stapperz & Kiddooz, één van de organisatoren van het voorjaarsevent. "Diverse modewinkels presenteren hun voorjaarscollectie. Er komt een mobiele modeshow met muziek door het hele centrum, verdeeld over drie podia. Schoonheidssalon Eindeloos en Savohs kapper sluiten aan bij de mode-caravaan en tonen het publiek de laatste make-up en haartrends. De shows zijn om 13.30 uur en 15.00 uur."

Proeverijtjes
Ook de Rooise horeca zet haar beste beentje voor. "Uit diverse keukens toveren wij heerlijke culinaire hapjes en lekkere drankjes. Deze mag je naar hartenlust proeven tijdens de proeverijtjes", vertelt Edwin Gordijn van De Beurs en medeorganisator van Rooi zet de bloemetjes buiten. "Plus, tijdens de modeshows delen twee clowns gratis bloemen uit aan het publiek. Zo zetten we samen de bloemetjes buiten."

Etalages in de bloemetjes
'Rooi zet de bloemetjes buiten' komt uit de koker van de N!SO-werkgroep voorjaarsevenement. Dolinda Opheij (Switch), Edwin Gordijn (De Beurs), Chantal van de Oever (Stapperz & Kiddooz) en Lizet Rovers (Schoonheidssalon Eindeloos) zetten, samen met Arijanne Mettler (projectleider Natuurlijk! Sint-Oedenrode (N!SO)), de schouders eronder. "De kunst is om met een klein budget toch iets groots neer te zetten", zegt Dolinda. "Maar het allerbelangrijkste om een evenement te laten slagen, is dat iedereen meedoet. Daarom hebben we aan alle winkeliers gevraagd om hun etalage in de bloemetjes te zetten. Dat geeft het centrum meteen kleur en sfeer. Bovendien creëren we eenheid en kunnen zo echt het verschil maken."

Samen kunnen we het Rooien
'In Rooi is er altijd wel wat te doen.' Een uitspraak waarop we met z'n allen trots op mogen zijn. Veel evenementen vinden plaats in ons centrum. Die evenementen komen er alleen niet vanzelf. "Daarom willen we vanaf dit jaar voor elk evenement een apart werkgroep inrichten en zo het vele werk lichter maken", licht Sietske Hubens-van de Loo, voorzitter van N!SO, toe. "Bovendien krijgen alle ondernemers in het centrum op deze manier de kans om iets te betekenen voor ons dorp. Door met z'n allen de schouders eronder te zetten, zorgen we er samen voor dat er in Rooi altijd wel iets te doen is. Samen kunnen we het Rooien!"
Wil jij je ook inzetten voor Sint-Oedenrode of heb je leuke ideeën? Stuur dan een e-mail naar: info@natuurlijksintoedenrode.nl 
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!