Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: b9794f
Foto: Jos van Nunen
Human Interest

Bijzondere Bezigheden: HadiMazda

Sint-Oedenrode - Het is Stefan Neuteboom uit Nijnsel, die het spits mag afbijten in onze nieuwe rubriek Bijzondere Bezigheden. Hij was onze oproep te vlug af, want informeerde gewoon naar een advertentie voor de Mazda-taxatie-dag die hij houdt op 30 maart aanstaande. Het gaat daarbij niet om recente exemplaren – daarvan laat je immers hooguit een schade taxeren – maar om klassiekers.

In het dagelijks leven is Stefan accountmanager bij Gilde Software in Duiven, gericht op de installatiebranche. Maar de benzine stroomt al van jongs af aan door zijn aderen. "Na de HAVO volgde ik de opleiding autotechniek, eerst MBO, toen HBO", aldus Stefan. "In die branche ben ik begonnen bij voormalig Mazdadealer Jan Voets. Op een gegeven moment vroeg zijn vader, Gerard, of ik mee wilde helpen met het opstarten van oude Mazda's, in een loods aan de Liempdseweg. Daar had ik wel oren naar. Ik kocht toen een rode Mazda 818 uit 1973, omdat ik 'm leuk vond maar ook als studieobject."

Lees verder in DMRK van komende week


Oproep! Bijzondere Bezigheden?

Met enige regelmaat zien onze lezers interviews voorbij komen met Rooienaren die een bijzonder beroep hebben, of een bijzondere hobby. Daar krijgen we vaak leuke reacties op. We kunnen er zo een handjevol opnoemen die we in de krant gehad hebben, maar volgens ons moeten er onder onze 18.000 dorpsgenoten véél meer zitten. Misschien heb je zelf wel een bijzondere bezigheid, maar ben je er zo mee vergroeid dat het voor jou gewoon is geworden. Dan geldt deze oproep voor de mensen in je omgeving die dat wél in de gaten hebben en ons kunnen tippen. Met jouw goedvinden natuurlijk.

Het mag van alles zijn, zolang het maar bijzonder is. Maar wat is bijzonder? Daar is natuurlijk geen scherpe grens in te trekken, en het is ook nogal persoonlijk. We willen het zo breed oppakken dat iemand van buiten Rooi maar met een bijzondere bezigheid binnen Rooi daar ook mee in de krant komt. Of een Rooienaar die met een gewone bezigheid bijzondere dingen heeft meegemaakt. Liever geen hobby's als het sparen van biermerken of flessendopjes, postzegels of oude munten, en geen beroepen als … nou ja, daar zullen we maar niemand mee voor het hoofd stoten.
Als we voldoende respons krijgen op deze oproep, willen we daar voorlopig een vast thema van maken dat bijvoorbeeld eens in de maand, of iets vaker, verschijnt. Wie doet er mee, of weet iemand? Allemaal tegelijk mag ook, maakt niet uit, we leggen ze gewoon op de plank!


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!