Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 91f1a4
Foto: Jan Roche
Sport

Derby al na 18 minuten zonder spanning

Olland - Onder goede weersomstandigheden en op een uitstekende grasmat werd de derby tussen vv Ollandia en vv Irene afgewerkt. Dit alles stond te gebeuren onder leiding van de zeer jeugdige en goed leidende scheidsrechter Sven Valk: 16 jaar, uit Boxtel.

Zoals het een echte derby betaamd, werd ook nu een voorwedstrijd gespeeld door de jeugd van Ollandia en Irene. Het waren diezelfde spelertjes die met de eerste elftallen het veld mochten betreden. Toen echter de bal ging rollen was het met name Ollandia die er geen gras over liet groeien en volop de aanval zocht. De zeer getalenteerde, maar jonge ploeg van Irene had er moeite mee om enig grip op de wedstrijd te krijgen en voordat men het goed en wel in de gaten had was de wedstrijd gespeeld.
Zo was het in de tiende minuut van de wedstrijd een schot vanaf de rand van het zestienmeter gebied Remco Voets de bal met een doffe klap het netje van de goal als eerste liet bewegen. 
Toen in de 13e minuut Irene speler Thomas Vorstenbosch de bal uit het doel sloeg om een goal te voorkomen en met rood van het veld moest, was de wedstrijd gespeeld. Zeker toen de daarop gegeven penalty door wederom Remco Voets werd verzilverd. 
Irene gaf zich echter nog niet gewonnen, maar de genadeklap kwam binnen drie minuten. Een dieptepass van Rob van der Heijden werd uitstekend aangenomen en afgewerkt door Stefan Erven. 
De wedstrijd werd vervolgens door Ollandia zeer solide uitgespeeld. Het enige wat men de spelers dan ook zou mogen verwijten is dat ze de stand niet verder hebben laten groeien. Degene die dacht dat Irene het zou laten hangen, kwam bedrogen uit. Zelfs met tien man waren ze strijdbaar. Echter zonder gevaarlijk te kunnen worden.
Voor Ollandia komt de eindstreep steeds dichter bij en zal er ieder week een finale moeten worden gespeeld. Iedereen wil immers van de koploper winnen. Met die strijdvaardige gedachte is zeker ook Irene het veld op gegaan, maar ze kwamen deze wedstrijd toch iets te kort om hun strijdgedachte daadwerkelijk om te kunnen zetten in het gewenste resultaat.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!